Top 6 Kleine Opel Auto’s


groene Opel Corsa

Wat is nu eigenlijk de kleinste Opel die je kan krijgen? Kleine Opel’s zijn tegenwoordig aardig populair. Dat komt natuurlijk doordat je met deze auto’s makkelijk in het stadsverkeer kan manoeuvreren. Echter, wat is de kleinste Opel die je tegenwoordig nog kunt krijgen?

De Opel Karl is de kleinste Opel die er op het moment op de tweedehands markt te verkrijgen is. De auto heeft een lengte van 3.675 mm, een breedte van 1.604 mm en een hoogte van 1.476 mm. Verder biedt de Karl een totaal van 215 liter aan ruimte in de kofferbak.

Daar is echter nog lang niet alles mee gezegd. Hieronder duiken we dieper in op de Karl en bekijken we vijf andere opties die je hebt als je op zoek bent naar een kleine Opel. Geheid dat er dus wat voor jou tussen staat. Lees snel verder!

1. Opel Karl

De Karl is de kleinste Opel die er op het moment nog te vinden is. Wel praten we in dit geval over een tweedehands aangezien deze auto van 2015 – 2018 werd geproduceerd. Als je liever een nieuwe auto wilt hebben dan kun je het beste doorgaan naar de nummer drie van deze lijst en vanaf daar verder lezen.

Maar goed, de Karl dus, over wat voor afmetingen praten we met deze auto? Hij heeft een lengte van 3.675 mm, een breedte van 1.604 mm en een hoogte van 1.476 mm. Vooral de breedte van 1,6 meter vind ik opvallend aan gezien de meeste auto’s toch al snel boven de 1,70 m zitten.

Ruimte in de kofferbak is er opvallend genoeg ook nog wel te vinden in de Karl. Normaal gesproken praat je dan over 215 liter. Dat zorgt ervoor dat deze Opel niet alleen de kleinste is die je kunt vinden maar dat hij ook nog eens heel erg functioneel is als je een kleine berg aan spullen moet meenemen.

2. Opel Adam

De Opel Adam die vanaf 2013 – 2019 geproduceerd wordt is een van de kleinste Opel die je tegenwoordig nog (tweedehands) kunt kopen. Als je alleen op zoek bent naar nieuwe auto’s dan kun je beter direct doorgaan naar de nummer drie op deze lijst en vanaf daar verder lezen.

Laten we het eerst hebben over de afmetingen van deze echte stadsauto. Die komen namelijk uit op een lengte van 3.698 mm een breedte van 1.720 mm en een hoogte van 1.485. Elke auto die deze afmetingen heeft beschouw ik persoonlijk als een kleine auto.

Als het gaat om de ruimte in de kofferbak dan kun je rekening houden met een totaal van 170 liter. Dat is normaal gesproken genoeg om je wekelijkse boodschappen in mee te nemen maar veel extra zal er op dat moment ook niet meer bijpassen. Toch zal de Opel Adam de beste keuze zijn als je zoekt naar een kleine Opel die qua uiterlijk ook goed met zijn tijd is meegegaan.

3. Opel Corsa

Als we het over kleine Opel’s hebben dan moet de Opel Corsa natuurlijk natuurlijk ergens bovenaan staan. Deze kleine auto is immers al jaren favoriet bij een groot gedeelte van autorijdend Nederland. Laten we eens kijken naar de afmetingen die je hier mag verwachten.

Als eerste even de lengte, die komt met deze auto uit op 4.060 mm. Nu zou ik alles rond de 4 meter klein genoeg willen noemen of rustig deel te nemen aan het stadsverkeer dus dat is mooi. De breedte van de auto komt uit op 1.765 mm wat eigenlijk heel normaal is voor een auto. Met de hoogte kijk je aan tegen 1.435 mm wat de auto relatief laag maakt.

Wat verder verrassend is aan deze auto is het feit dat de ruimte in de kofferbak eigenlijk ook nog aanzienlijk is. Afhankelijk van de positie van de stoelen praten we dan over 267 – 309 liter. Dat zorgt ervoor dat de auto geschikt is voor de wekelijkse boodschappen en kleine tripjes naar de IKEA of de bouwmarkt.

4. Opel Mokka

De nieuwe Opel Mokka (vanaf 2021) is na de Opel Corsa verrassend genoeg een van de kleinste Opel’s die er op het moment in de markt verkrijgbaar is. Deze compacte SUV begint de laatste jaren steeds meer terrein te winnen. Dat komt waarschijnlijk doordat het een van de meest compacte SUV’s is die je tegenwoordig kunt krijgen.

Qua lengte praten we over een totaal van 4.151 mm. Dat is dus net iets langer dan dat de Corsa is. De breedte komt uit op 1.791 mm wat eigenlijk heel normaal is voor een auto. De hoogte is met 1.531 eigenlijk ook nog redelijk compact te noemen, helemaal als je er vanuit gaat dat we het hier hebben over een SUV.

Wel is de ruimte in de kofferbak natuurlijk iets groter dan bij een Corsa. In totaal heeft deze auto een capaciteit van 350 liter. Normaal gesproken zouden we zeggen dat dat meer dan genoeg is voor een kleine auto.

Laat het wel duidelijk zijn dat we het hier wel over de Mokka hebben die vanaf 2021 verkocht wordt. De Mokka X die van 2016 – 2019 werd verkocht wat met 4.257 mm lang, 1.781 mm breed en 1.658 mm hoog toch wel meer een echte SUV te noemen maar dus niet zo heel compact.

5. Opel Crossland

Na de Mokka is de Crossland (die vanaf 2021) de kleinste auto die Opel op de markt heeft. Voor mij kom je dan wel een klein beetje in een grijs gebied van wat ‘klein’ in dit geval inhoudt. Ik zou de auto eerder compact willen noemen voor wat hij allemaal levert.

De auto heeft een lengte van 4.212 mm en een breedte van 1.765 mm. Qua lengte is de auto dus iets langer dan de auto’s die we tot nu toe besproken hebben. De breedte van de Crossland is echter weer compleet naar verwachting. De hoogte is 1.605 mm en dat maakt de Crossland een van de hoogste auto’s op deze lijst.

De ruimte in de kofferbak is wel verreweg het beste bij deze auto. We praten dan over een totaal van 410 liter. Persoonlijk zou ik dus zeggen dat deze auto ‘klein’ is voor hoeveel ruimte je er voor terugkrijgt.

6. Opel Astra

De Opel Astra is toch niet echt meer een kleine auto te noemen. Toch is hij nog wel steeds heel erg geschikt voor stadsverkeer en zou het een ideale auto kunnen zijn als je af en toe ook wat langere ritten wil maken of wat meer spullen wilt meenemen. Laten we eens kijken naar de afmetingen.

De lengte van de Astra komt tegenwoordig uit op 4.370 mm, de breedte op 1.809 mm en de hoogte op 1.485 mm. Persoonlijk zou ik zeggen dat alleen de hoogte echt compact te noemen is. De andere afmetingen zijn toch wat aan de iets grotere kant.

Maar goed, grotere afmetingen hebben met deze auto ook een voordeel. Dat is namelijk dat je een totaal van 370 liter aan kofferbakruimte hebt. Dat zou dus meer dan genoeg moeten zijn voor ritten naar de bouwmarkt of de IKEA.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs