Top 6 Kleine BMW Auto’s


witte bmw 1 series

Wat zijn nu eigenlijk de kleinste BMW’s die je op het moment op de markt kunt vinden? In deze blog heb ik de zes opties voor je op een rij gezet aan de hand van de afmetingen van de auto. Zo krijg je dus direct een goed beeld van wat de meest compacte auto’s zijn die je bij BMW kunt vinden. Eerste echter even een snel antwoord.

De kleinste BMW is de BMW i3. Deze auto heeft een lengte van 4.011 mm, een breedte van 1.775 mm en een hoogte van 1.578 mm. Achterin heeft de i3 in totaal 260 liter aan laadruimte tot zijn beschikking.

Nu je dit weet gaan we hieronder dieper op het onderwerp in. Zo lees je meer over de voordelen van de i3 en bespreken we vijf andere opties die misschien beter bij je wensen passen. Lees snel verder!

1. BMW i3

Als we het hebben over kleine auto’s van BMW dan staat de BMW i3 natuurlijk bovenaan. Dat geldt zowel voor de vorige generatie als de huidige generatie (de vorige generatie was net een stukje kleiner maar het scheelt niet veel). Laten we eens naar de afmetingen van deze elektrische BMW kijken.

Als we het hebben over de lengte dan kom je uit op 4.011 mm. Dat is opvallend aangezien dit de kleinste auto is die BMW maakt. Normaal gesproken vallen de kleinste auto’s toch we in de ‘onder 4 meter’-categorie maar BMW maakt dus eigenlijk alleen maar relatief grote auto’s.

De breedte van de i3 is met 1.775 mm ook niet echt heel klein te noemen. Voor de hoogte van 1.578 mm geldt eigenlijk hetzelfde te zeggen. Toch, de lengte is met 4 meter hetgeen wat deze auto toch redelijk compact maakt.

Over de kofferbak kunnen we zeggen dat daar, voor een compacte stadsauto, gelukkig wel wat ruimte te vinden is. Dan praten we over 260 liter aan ruimte. Normaal gesproken ruim genoeg om je boodschappen in mee te nemen.

2. BMW 1 Series

Niet geheel verrassend komt de BMW 1 Series als tweede uit op deze lijst. Wel gaat het hier dan gelijk om een volwaardige 5-deurs hatchback dus vanaf hier valt het begrip ‘klein’ toch wel een beetje weg bij BMW. Door met de afmetingen.

De lengte van de 1 series is in totaal 4.319 mm. Voor de breedte geldt een totaal van 1.799 mm. BMW’s staan er natuurlijk wel een beetje om bekend dat ze een ietwat ‘brede bek’ hebben en je merkt nu eigenlijk al waar dat vandaan komt. De hoogte van de 1 Series komt uit op 1.434 en dat is dan wel een hele respectabele afmeting.

Ruimte achter de achterbank is er met deze auto gelukkig genoeg. In totaal praten we dan over 380 liter. Dat is normaal gesproken ruim genoeg voor de grote, wekelijkse boodschappen maar ook voor korte vakanties of kleine ritjes naar de woonboulevard.

3. BMW 2 Series Active Tourer

De BMW 2 Series Active Tourer is verrassend genoeg de 2 Series die de kleinste afmeting heeft na de 1 Series. De BMW 2 Series heeft tegenwoordig wel wat weg van een crossover en dat zorgt ervoor dat de afmetingen toch redelijk respectabel zijn (helemaal voor een BMW).

Qua lengte praten we dan over 4.354 mm. Het is en blijft natuurlijk wel een volwaardige Tourer. Qua breedte komen we uit op 1.800 mm. Dat is eigenlijk bijna hetzelfde als de 1 Series dus daar zit het verschil niet echt in. Met een hoogte van 1.555 mm staat deze BMW wel redelijk hoog op zijn poten maar dat was te verwachten.

Ruimte in de kofferbak is er met een Active Tourer natuurlijk genoeg. Afhankelijk van de afstelling van de stoelen praten we dan over een totaal van 400 – 468 liter. Dat is meer dan genoeg voor de meeste dagelijkse doeleinden en ook genoeg voor de meest autovakanties met een klein gezin.

4. BMW Z4

Als we kijken naar de afmetingen dan komen we nu ineens uit bij een hele andere stijl auto. We gaan hier even het sportieve pad op met de BMW Z4. Deze sportwagen is qua afmetingen namelijk helemaal niet zo groot (als je het vergelijkt met de andere BMW’s).

Maar gelijk even door met de afmetingen. Dan praten we over 4.324 mm in de lengte, dat is niet heel erg groot maar ook niet heel klein. Waar de Z4 wel ineens aardig groot is, is in de breedte. We praten dan over 1.864 mm. De hoogte is met 1.304 mm wel ontzettend laag. Dat is niet heel gek voor een sportwagen natuurlijk.

Verrassend iets: de kofferbak biedt toch nog aardig wat ruimte. We praten dan over een totaal van 281 liter. Dat is normaal gesproken genoeg voor kleine boodschappen maar ook voor de gemiddelde stedentrip. Zeker een sterk punt van de Z4.

5. BMW X2

Het woord ‘klein’ begint vanaf hier wel een hele subjectieve vorm aan te nemen maar toch, de X2 is een van de kleinste BMW’s die er tegenwoordig op de markt te vinden is dus hij moet op deze lijst komen. Laten we maar direct even kijken naar de afmetingen van deze SUV.

In de lengte biedt de auto je een totaal van 4.360 mm. Daarmee is hij dus net iets langer dan de 4.324 mm van de Z4 en dat maakt de X2 toch wel redelijk fors. In de breedte komt de auto uit op 1.824 mm. Ook dat is weer redelijk breed te noemen. Gezien het een SUV is staat de X2 ook redelijk hoog op zijn banden met 1.526 mm.

De kofferbakruimte is met 410 – 470 liter afhankelijk van de afstelling van de stoelen gewoon goed te noemen. Tenzij je echt behoefte hebt aan veel laadruimte dan zou dit afdoende moeten zijn.

6. BMW 2 Series Coupe

Als laatste op de lijst komen we uit bij de BMW 2 Series Coupe. Als je op zoek bent naar een kleine BWM die nog wel de uitstraling heeft van een rasechte BMW dan is dit waarschijnlijk de wagen waar je naar op zoek bent. Laten we maar gelijk door met de afmetingen.

In de lengte praten we over 4.432 mm. Bijna 4,5 meter dus. In de breedte praten we over 1.774 mm. Grappig genoeg net iets kleiner dan veel andere BMW’s op deze lijst. Met een hoogte van 1.418 mm is ook dat redelijk goed te noemen. Misschien niet heel klein maar laten we het klein genoeg noemen.

Met een laadruimte van 390 liter is de ruimte achterin waarschijnlijk genoeg voor de meeste doeleinden. Laat ik daar wel bij zeggen dat het dus niet echt een monster is als het gaat om hoeveel ruimte je achterin tot je beschikking hebt.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs