16 Beste Auto’s Met Schuifdeuren


blauwe seat alhambra

Wat zijn de beste auto’s met schuifdeuren die je kunt krijgen? In deze blog bespreken we de 16 opties de je tegenwoordig hebt. Het gaat dan zowel over auto’s die nog op de markt zijn als auto’s die een paar jaar oud zijn en alleen nog als tweedehands verkrijgbaar zijn. Eerste even een snel antwoord!

De Seat Alhambra is de beste auto met schuifdeuren. De auto biedt plek aan 7 personen en heeft een laadruimte van 267 liter. Dit kan uitgebreid worden naar 1.167 of 2.297 liter. Daarnaast heeft de auto een zuinig verbruik van 1 op 19 en betaal je voor een goede tweedehands ongeveer €10.000.

Daar is echter nog lang niet alles mee gezegd. Hieronder bespreken we alle opties die je als autokoper hebt en kijken we ook naar hoeveel ruimte ze bieden. Natuurlijk bespreken we ook in welke varianten ze beschikbaar zijn. Zo weet je direct of de auto aan jouw wensen voldoet. Lees snel verder!

Seat Alhambra

Lengte: 4.854mm
Breedte:
1.904mm
Hoogte:
1.740mm

Het mag duidelijk zijn dat Seat natuurlijk onderdeel is van de Volkswagen familie. Dat kun je duidelijk terug zien in het feit dat de Seat Alhambra en de Volkswagen Sharan praktisch dezelfde auto zijn. Ze delen namelijk alles met elkaar van de motor tot het interieur en praktisch ook het gehele exterieur.

Waarom zou je dan voor een Seat Alhambra kiezen? Als eerste geeft het je simpelweg meer keuze op de markt. Wetende dat beide auto’s gelijk zijn heb je gewoon veel meer om uit te kiezen. Daarnaast hoef je voor een Seat geen ‘Volkswagenbelasting’ te betalen. Je krijgt dus een iets lagere prijs voor dezelfde auto.

Goed om te weten is dat de Alhambra alleen beschikbaar is als 7-zitter. Met alle stoelen omhoog betekent dat dat er ruimte is voor 267 liter aan opslagruimte. Dat is ietwat aan de kleine kant maar goed, dat is nu eenmaal zo. Als je de achterste rij naar beneden klapt praten we over 1.167 liter aan ruimte en allee stoelen naar beneden betekent 2.297 liter voor je bagage.

Citroen Berlingo

Lengte: 4.403mm
Breedte:
2.107mm
Hoogte:
1.844mm

De Citroen Berlingo is een optie de de afgelopen jaren aardig wat verbeteringen heeft meegemaakt. Zoals de meest zullen weten is de Berlingo oorspronkelijk een busje. Gelukkig liggen die tijden achter ons en is de styling en het comfort van de Berlingo de afgelopen jaren flink verbeterd.

Denk hierbij aan een indrukwekkend infotainmentsysteem en een strakke styling met LED-lampen. Daarnaast heb je keuze uit twee opties: een Berlingo met 5 of 7 zitplekken. Dan nog even dit, als je het standaard M model kiest dan moet je rekening houden met 775 liter laadruimte. Kies je voor de XL dan heb je beschikking tot 1050 liter.

Ford B-MAX

Lengte: 4.077mm
Breedte:
2.067mm
Hoogte:
1.604mm

De B-MAX is zeker een van de kleinere auto’s op deze lijst. Toch betekent dat niet dat Ford heeft ingeleverd op functionaliteit. Dat hebben de ontwerpers bij Ford namelijk op verschillende manieren opgelost. Als eerste hebben de schuifdeuren bijvoorbeeld geen pilaar tussen de voor- en achterdeur zitten.

Dat zorgt ervoor dat de Ford B-MAX zijn deuren ontzettend wijd kan openen en daardoor is de toegang tot de auto heel erg gemakkelijk. Dan even over de ruimte die de auto biedt. De B-MAX heeft in totaal 5 zitplaatsen, mocht je dus echt een 7-zits willen hebben dan is dit helaas geen optie.

De ruimte achterin bestaat uit twee delen. Als je de stoelen omhoog hebt staan dan zul je het moeten doen met 318 liter. Dat zal genoeg zijn voor bijvoorbeeld de wekelijkse boodschappen maar het is niet zo ontzettend veel voor een auto van dit formaat. Klap je de stoelen naar beneden dan ga je richting de 1.386 liter en dat lijkt er natuurlijk meer op.

Peugeot Rifter

Lengte: 4.403mm
Breedte:
1.848mm
Hoogte:
1.820mm

Verderop in deze lijst vind je de populaire Peugeot Partner Tepee. Dit is de vervanging van deze populaire MPV. Dat brengt natuurlijk enkele voordelen met zich mee. Als eerste ziet de Rifter er net iets moderner uit. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat die er gewoon goed uitziet.

De bagageruimte van de 5-zits variant is simpelweg gigantisch te noemen. Dan praten we namelijk over 775 liter als de stoelen omhoog staan. Als je deze naar beneden klapt dan kom je zelfs uit op 1.355 liter. Mocht je toch liever een 7-zits hebben dan is dat ook hartstikke goed mogelijk. Dan moet je rekening houden met 418 liter bagageruimte als de stoelen omhoog staan (alsnog heel goed te doen).

Opel Combo Life

Lengte: 4.403mm
Breedte:
1.848mm
Hoogte:
1.841mm

De Opel Combo Life heeft tegenwoordig voor ieder wat wils. Als eerste is het goed om te weten dat de auto in een standaard en een XL-variant wordt geleverd. Beide zijn vervolgens ook nog eens verkrijgbaar in een 5-deurs of een 7-deurs variant.

Daarnaast is de Opel ook nog eens heel erg veilig. Tijdens Euro NCAP testen kreeg de auto namelijk een score van 91% en 81% als het gaat om het beschermen van volwassenen en kinderen.

Tot slot dan natuurlijk even de ruimte die je achterin hebt. Dit verschilt natuurlijk per uitvoering die je hebt gekozen. Kies je voor de standaard optie dan praat je over 597 – 2.126 liter afhankelijk van de afstelling van de stoelen. Kies je voor de XL-uitvoering dan wordt dit opgeschroefd naar 850 – 2.693 liter.

Peugeot Partner Tepee

Lengte: 4.380mm
Breedte:
2.112mm
Hoogte:
1.862mm

De Partner Tepee heeft wel wat weg van de Berlingo die we zojuist al besproken hebben. Dat is ook niet zo heel gek aangezien de auto’s hetzelfde platform delen waarop ze zijn gebouwd. Net als bij de Berlingo is het aan het uiterlijk te zien dat deze auto oorspronkelijk gebaseerd is op een busje.

Dat betekent echter niet dat de Partner Tepee niet geschikt is voor personenvervoer. Helemaal als je op zoek bent naar lage kosten en functionaliteit is de Partner Tepee een optie die hoog op je lijstje moet staan. De auto is beschikbaar in zowel een 5-zits als een 7-zits variant.

De hoeveelheid laadruimte die je hebt hang vervolgens heel sterk af van de variant die je gekozen hebt. Kies je voor de 5-zits dan krijg je 675 liter met de stoelen omhoog en een gigantische 3.000 liter met de stoelen omlaag. Voor de 7-zits geldt 100 liter met alle stoelen omhoog, 470 liter met de laatste rij stoelen omlaag en om en nabij de 3.000 liter als je alle stoelen naar beneden klapt.

Volkswagen Carravelle

Lengte: 4.904 – 5.304mm
Breedte:
1.904mm
Hoogte:
1.950 – 1.990mm

Het mag duidelijk zijn dat de Carrvelle direct een van de grotere auto’s op deze lijst is. Als je de grootste variant kiest dan praten we namelijk over ruim 5 meter. De ruime afmetingen hebben natuurlijk ook zo hun voordelen. Zo biedt de Carravelle ontzettend veel ruimte in het interieur.

De configuratie van de auto ziet er aan de binnenkant eigenlijk altijd hetzelfde uit. Er zijn twee stoelen in de voorkant, twee stoelen in het midden en een driezitsbank aan de achterkant. Dit alles kan redelijk makkelijk verschoven worden wat ervoor zorgt dat de Carravelle heel erg flexibel is.

De reden dat je het interieur kan verschuiven komt doordat alles gemonteerd is op een rails. Dit zorgt er ook voor dat je zelf kunt beslissen of je meer beenruimte wilt hebben of meer opslagruimte. Alles bij elkaar is het dus moeilijk te zeggen hoeveel laadruimte er echt is maar het zal ongetwijfeld genoeg zijn.

Mercedes Benz V-Class

Lengte: 4.895-5.140mm
Breedte:
1.928mm
Hoogte:
1.907mm 

De Mercedes Benz V-Class schroef het luxegehalte van deze lijst natuurlijk direct aanzienlijk op. Dat komt niet alleen door het feit dat het hier om een Mercedes gaat, maar ook om het feit dat bijvoorbeeld de schuifdeuren en de achterklep elektrisch zijn.

Daarnaast is het zo dat deze auto een van de ruimste interieurs heeft. Dat zorgt er ook voor dat er veel mensen in de auto kunnen meerijden. In totaal praten we namelijk over een capaciteit van 8 mensen. Dan is er normaal gesproken ook nog genoeg ruimte voor bagage. Dat is ook de reden waarvoor deze auto vaak wordt gebruikt voor transfers van hotels naar vliegvelden.

Nadeel is natuurlijk wel dat deze auto niet echt goedkoop is en dat je simpelweg zult moeten bijbetalen voor de luxe die je van Mercedes ontvangt.

Volkswagen Sharan

Lengte: 4.854mm
Breedte:
1.904mm
Hoogte:
1.720mm

De Volkswagen Sharan is wat je noemt een typische familiewagen. Hij heeft de ruimte die je van zo’n auto verlangt, genoeg zitplaatsen (7 in totaal) om het hele gezin in mee te nemen maar daarentegen ook de snufjes die het leven makkelijk maken. Denk dan bijvoorbeeld aan elektrische schuifdeuren die je kunt openen met de sleutel.

Daarnaast biedt de auto natuurlijk ook nog eens een berg ruimte. Als alle 7 stoelen in gebruik zijn dan praat je over 300 liter. Dat is nog steeds genoeg om je wekelijkse boodschappen in mee te nemen. Als je de achterste rij naar benden klapt dan schiet het omhoog naar 711 liter en als je alle stoelen naar beneden klapt dan kom je op 2.297 liter. Meer dan genoeg zouden we zeggen.

Hyundai H300

Lengte: 5.125mm
Breedte:
1.920mm
Hoogte:
1.935mm

De Hyundai H300 is een auto die veel mensen vergeten als ze zoeken naar een auto met schuifdeuren. Toch is dat zonde gezien het feit dat Hyundais over het algemeen heel erg betrouwbaar zijn en daarnaast vaak ook nog eens heel erg praktisch en betaalbaar zijn.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de H300. Net als de Volkswagen Carravelle heeft ook deze auto de mogelijkheid om 8 personen per keer te vervoeren. Daarnaast heeft de auto een gecombineerd verbruik van 1 op 12. Dat is voor een auto van dit formaat gewoon goed te noemen. Helemaal op langere ritten schijnen eigenaren heel erg tevreden te zijn met het verbruik.

Laadruimte is verrassend genoeg ook in overvloed aanwezig. Zelfs als je 8 personen in je auto hebt zitten is er nog ruimte voor 591 liter aan bagage. We kunnen niet anders dan zeggen dat je met deze auto veel waar krijgt voor je geld.

Fiat Doblo

Lengte: 4.406mm
Breedte:
1.836mm
Hoogte:
1.845 – 2.115mm

We hebben het al over de Citroen Berlingo en de Peugeot Partner Tepee gehad. In hetzelfde lijstje van ‘busjes die personenauto’s zijn geworden’ hoort ook de Fiat Doblo. Echter, nogmaals, dat betekent niet dat dit geen goede wagen is. Wel betekent het dat je voor een relatief klein budget veel ruimte en functionaliteit krijgt.

De auto is beschikbaar in twee varianten, de alom bekende 5- en 7-zits. Als je kiest voor de 5-zits dan heb je ook nog eens een berg aan laadruimte achterin. We praten dan over 790 liter met de stoelen omhoog en een gigantische 3.200 liter als je deze naar beneden klapt. Als je de 7-zits kiest dan blijft er weinig van de oorspronkelijke laadruimte over maar de 3.200 liter is natuurlijk nog wel beschikbaar.

Toyota Proace Verso

Lengte: 4.606-5.306mm
Breedte:
1.920mm
Hoogte:
1.895-1.935mm

Nog maar eens een gigantische auto op deze lijst die ook nog eens heel erg flexibel is. De Toyota Proace Verso biedt namelijk plek aan 6, 7, 8 of zelfs 9 personen en dat maakt het een van de grootste auto’s met schuifdeuren op deze lijst. De auto is verkrijgbaar in 3 formaten: Compact, Medium en Long.

Kies je voor de Compact dan is de auto 4.606mm lang, met de Medium kom je uit op 4.856mm en de 9-zits Long doet het met 5.308mm. Ruimte in de kofferbak verschilt natuurlijk ook heel erg per uitvoering. Voor de Compact geldt een totaal van 224 liter, de Medium heeft 627 liter en met de Long heb je een zeer ruime 927 liter tot je beschikking. Zou toch genoeg moeten zijn normaal gesproken.

Ford Tourneo Connect

Lengte: 4.425mm
Breedte:
1.835mm
Hoogte:
1.819mm

De Tourneo Connect komt is eigenlijk alleen maar beschikbaar in een 5-zits variant. Dat betekent dat het een ideale auto is op het moment dat je een gezin hebt en je de auto bijvoorbeeld wilt gebruiken voor vakanties. Laadruimte komt in dit geval namelijk uit op 1.029 liter met de stoelen omhoog en 1.838 liter met de stoelen naar beneden.

Toch liever een 7-zits variant? Dan kun je het beste kiezen voor de Grand Tourneo Connect. De naam zegt het eigenlijk al, dit is de grote broer van de Tourneo Connect. Als je kiest voor zitplaatsen dan lever je natuurlijk wel wat bagageruimte in. Deze auto heeft 322 liter aan ruimte in de kofferbak maar wel een respectabele 2.620 liter als je de stoelen naar beneden klapt.

Peugeot Traveller

Lengte: 4.956 – 5.306mm
Breedte:
1.920mm
Hoogte:
1.890mm

De Traveller is duidelijk een van de grotere auto’s met schuifdeuren die Peugeot op het moment op de markt heeft staan. De auto beidt is beschikbaar in twee uitvoeringen: Standaard en Long. Daarnaast is het goed om te weten dat de auto ook verkrijgbaar is als 50 kWh elektrische variant mocht je daar geinteresseerd in zijn.

Als we kijken naar de ruimte in de achterbak dan zie je dat de Standaard variant hier 640 liter biedt. Dat is gewoon ruim te noemen en daar zullen weinig mensen echt wat te klagen over hebben.

Mocht je voor de Long variant gaan dan wordt dit natuurlijk wel wat opgeschroefd en praten we over 1.350 liter met alle stoelen omhoog. Als je de laatste rij verwijderd dan kom je uit op 1.978 liter. Klap je de tweede rij stoelen ook nog weg dan gaat het om een zeer grote 3.397 liter bagageruimte.

Ford Grand C-MAX

Lengte: 4.520mm
Breedte:
1.828mm
Hoogte:
1.642mm

De normale C-MAX is een 5-zits auto maar deze heeft helaas niet de schuifdeuren waar je naar op zoek bent. De Grand C-MAX heeft dit gelukkig wel. Dan praten we trouwens ook gelijk over een 7-zits auto. De auto staat erom bekend veel comfort en functionaliteit te bieden voor een redelijke prijs. Daarnaast is hij ook nog eens heel zuinig. Sommige dieselvarianten halen namelijk net iets boven de 1 op 20.

Waar we het wel over moeten hebben is de bagageruimte. Als alle stoelen omhoog zijn geklapt dan blijft hier eigenlijk weinig van over, 65 liter is wat je dan tot je beschikking hebt. Met andere woorden, als je de wekelijkse boodschappen wilt doen dan zul je de achterste rij naar beneden moeten klappen. Dan krijg je namelijk 448 liter tot je beschikking. Als je alle stoelen naar beneden klapt dan praat je over 1.715 liter.

Citroen SpaceTourer

Lengte: 4.959mm
Breedte:
1.920 mm
Hoogte:
1.890mm

De echte grote broer van de Berlingo, zo zou je de SpaceTourer kunnen omschrijven. Dat betekent tegelijkertijd ook dat je er veel ruimte voor terugkrijgt. Heel veel ruimte zelfs. In totaal kun je in deze auto namelijk 9 personen tegelijkertijd vervoeren. Dat geldt voor alle drie de uitvoeringen: XS, M and XL.

Voor de XS geldt dat je 224 liter tot je beschikking hebt met de stoelen omhoog en 1.978 liter als je gebruikt maakt van 5 stoelen. Voor de M kom je met deze configuraties uit op 603 liter en 2.381 liter. De XL doet het natuurlijk met de meeste ruimte. Dan praten we over 989 liter en 2.932 liter. Zou toch meer dan genoeg moeten zijn.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs