Nissan Pixo: 7 Meest Voorkomende Problemen


blauwe nissan pixo

Wat zijn de meest voorkomende problemen van een Nissan Pixo. Als je een nieuwe of tweedehands Pixo wilt aanschaffen dan is dat natuurlijk een hele relevante vraag. In deze blog hebben we de zeven grootse mankementen van de Pixo op een rijtje gezet. Hieronder duiken we als eerste tot in detail in de problemen die we zojuist besproken hebben. Daarnaast kijken we ook hoe je ze kunt herkennen als je een tweedehands auto wilt aanschaffen en hoeveel het zou kosten om het probleem op te lossen. Lees snel verder!

1. Motor Valt Zomaar Uit

Verschillende Nissan Pixo bestuurders hebben te kennen gegeven dat ze last hebben van een erg naar probleem. Wanneer de motor koud is en men begint te rijden, valt deze na een paar honderd meter soms zomaar uit. Alle lampen schieten daarbij aan en er is geen controle meer over de auto. Daardoor hebben verschillende mensen al op de meest rare punten zomaar stil gestaan, zoals op een rotonde of voor het stoplicht.

Het meest vervelende hieraan is misschien wel dat je op een gegeven moment erg nerveus achter het stuur zit. Dit komt vooral omdat het gevoel je bekruipt dat het ieder moment weer kan gebeuren. Opvallend genoeg komen deze klachten van mensen die deze auto pas enkele weken of zelfs dagen in bezit hebben. Nadat je de sleutel uit het contact haalt en weer opnieuw erin doet en omdraait zal de auto vervolgens weer moeiteloos wegrijden. 

Dezelfde Pixo rijders geven aan dat men bij de garage vaak niets uit kan lezen, wat het probleem nog gecompliceerder maakt. In enkele gevallen lijkt dit te komen door een fout in de soldeerverbinding, maar dat lost niet altijd het probleem op. Het blijkt dan ook enigszins een raadsel wat er precies mankeert aan de Pixo. Volgens sommige kan het liggen aan warme weersomstandigheden, of gebeuren wanneer de auto (te) lang stil heeft gestaan. In beide gevallen kan dit normaal gesproken echter geen reden zijn voor de auto om zomaar uit te vallen.

Als je trouwens een tweedehands auto op het oog hebt is het verstandig om de historie van deze auto na te kijken. Zo weet je of de auto last heeft van de veelvoorkomende problemen. De APK-historie kun je gratis nakijken op de website van kentekencheck.nl. Klik hier om naar de website te gaan en vul het kenteken in van de auto die je op het oog hebt!

2. Softwareupdate Voor Brandstoftoevoer

Bij bepaalde uitvoeringen van de Nissan Pixo moet er op een bepaald moment een update worden uitgevoerd aan de software. Dit wordt door de auto zelf aangegeven en is gelukkig relatief eenvoudig op te lossen. Wanneer je naar een erkende Nissan dealer of garage gaat zal het niet lang in beslag nemen om de update te voltooien. Daarna is de melding weg en kun je weer gewoon doorrijden zoals eerst.

Ben je in de markt voor een Nissan Pixo occasion, bekijk dan onderstaande video over een Pixo met meer dan 300.000 kilometer op de teller.

3. Auto Werkt Niet Goed Met Airco

Dit is een vrij opvallend probleem, maar het komt wel een aantal malen voorbij in verschillende beoordelingen. Wanneer de airco namelijk wordt gebruikt lijkt het of de auto als het ware in aan het houden is. Dit is te merken doordat het een beetje voelt alsof deze wordt teruggehouden en je met de rem erop aan het rijden bent. Daarbij begint de auto soms ook wat te schokken en te haperen op hetzelfde moment.

Dit is een vrij rare gewaarwording, maar bij de dealer wordt aangegeven dat hier een verklaring voor is. Het zou namelijk komen door de motor relatief klein is waardoor deze wat moeite heeft met aircopomp. Dat hier van tevoren niet bij nagedacht is of dat dit nooit aan het licht is gekomen voordat de auto op de markt kwam is daarbij wel uiterst frappant. Al zijn er wel verhalen bekend waarbij soortgelijke auto’s van andere merken hier ook last van hebben. Echt veel kan er echter niet aan gedaan worden.

4. Slappe Rubbers Bij De Ruiten

Een veelgehoorde klacht is de slappe rubbers bij de ramen die standaard in de Nissan Pixo zitten. Deze zorgen, doordat het materiaal niet sterk genoeg is, voor allerlei soorten vervelende problemen. Er zijn verschillende verhalen van bestuurders bekend die als gevolg van de slappe rubbers last hebben van allerlei ongemakken in de auto. Zie hieronder een aantal voorbeelden van zaken die gebeuren omdat de rubbers van de ramen niet sterk genoeg zijn:

  • Ramen weigeren soms te sluiten
  • Water loopt aan alle kanten naar binnen in de wasserette
  • Rubbers gaan dubbel zitten
  • Veel gekraak bij de rubbers

Hoewel het ene probleem een heel stuk vervelender is het dan het andere, is het natuurlijk zonde wanneer je een nieuwe Nissan Pixo hebt en hier hinder van ondervindt. Daarom is het zaak om het zo snel mogelijk op te lossen mocht je met een van de bovenstaande zaken te maken krijgen. Dat kan vaak simpelweg door de rubbers te laten vervangen maar wel te kiezen voor materiaal wat vele malen beter is en perfect past. Dit kost voor het onderdeel zelfs vaak slechts 30 tot 50 euro. 

5. Weigerende Elektrische Raambediening

De elektrische raambediening van de Nissan Pixo is erg handig, maar helaas komt naar voren dat deze vaak niet goed werkt. In een dergelijk geval gaat het raam wel open maar niet meer dicht. Dit lijkt in het bijzonder voor te komen bij koude weersomstandigheden. Daardoor wordt het extra vervelend wanneer het vijf minuten duurt om een raam weer dicht te kunnen krijgen. Voordat dit dan lukt is het al aardig afgekoeld en moet je in een koude wagen verder rijden.

Opvallend genoeg blijkt dat verschillende bestuurders dit op uiteenlopende manieren hebben opgelost. Het kan bijvoorbeeld komen doordat de schakelaar soms blijft hangen, waardoor het logisch is dat het raam niet meer dicht wil gaan. In andere gevallen ligt het aan de slappe rubbers die we eerder hebben besproken, maar dat is het niet altijd. Zorg er dus voor dat er goed wordt uitgezocht waar het probleem precies vandaan komt.

6. Zijairbag Valt Uit De Stoel

Airbags en Nissans blijken niet altijd een goed huwelijk getuige de klachten die er ook bekend zijn met een aantal andere modellen. En ook met de Pixo is er een probleem. Dit begint vaak al doordat het lampje van de airbag bijna non-stop brand bij veel mensen. De airbags die aan de zijkant van de auto zitten zijn standaard inbegrepen in elke uitvoering, wat goed is en voor extra veiligheid zorgt. Er zijn helaas wel meerdere gevallen bekend waarbij deze uit de stoel vallen.

De airbag komt als het ware zelf los, waardoor de vraag rest of deze dan nog wel werkt wanneer het echt nodig is. Als je hiermee door blijft rijden is dat namelijk niet het geval. Daarom is de beste optie om direct naar de dealer of garage te gaan. De kans is vrij groot dat men daar al eens eerder een Nissan heeft gezien die dit had. Het wordt daarna snel hersteld waardoor je weer extra veilig verder kunt rijden.

7. Koppelingsplaat Moet Worden Vervangen

De koppelingsplaat is een essentieel deel van de koppeling. Wanneer dit niet goed werkt kan dit voor veel grotere problemen zorgen met de koppeling. Bij de Nissan Pixo moet dit onderdeel in het bijzonder nog weleens in een vrij vroeg stadium vervangen worden. Uit bepaalde gebruikerservaringen blijkt dat dit zelfs al na minder dan 40.000 gereden kilometers het geval was, en dat kan de bedoeling niet zijn.

Als je op tijd merkt dat er iets niet goed is met de koppeling, kan dit een hoop ellende schelen. Wanneer het uiteindelijk aan de koppelingsplaat ligt en niet de koppeling zelf, scheelt dit een hoop geld. De hele koppeling laten vervangen kost voor een auto als de Nissan Pixo vaak al gauw een kleine 400 euro. Een koppelingsplaat daarentegen kost ergens tussen de 70 en 90 euro. Er zullen wel nog wat arbeidskosten bijkomen omdat het aardig wat werk is om deze te vervangen, maar je bent allicht stukken goedkoper uit.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs