7 Mercedessen Met Een Hoge Instap


Witte Mercedes GLS 450

Welke Mercedessen hebben nu eigenlijk een hoge instap? Dat is vaak helemaal niet zo duidelijk en toch redelijk vervelend als je zo’n Mercedes wil hebben. Hieronder hebben we de lijst opgesteld van de 7 Mercedes auto’s met een hoge instap. Eerste echter even een snel antwoord.

De Mercedes met de hoogste instap is de Mercedes GLS. De auto is 182 centimeter hoog, 520 centimeter lang en 203 centimeter breed. Hij verbruik 9,8 liter benzine per 100 kilometer en gaat van 0 – 100 km/u in 6,3 seconden.

Daar is echter nog lang niet alles mee gezegd. Hieronder bespreken we de 7 opties tot in detail en kom je erachter welke auto het beste bij jou past. Lees snel verder!

1. Mercedes GLS

De Mercedes GLS is de absolute nummer een als het gaat om het zijn van de Mercedes met de hoogste instap. Hoewel we de exacte hoogte van de instap niet hebben kunnen achterhalen wordt het wel duidelijk dat het deze Mercedes moet zijn.

Reden daarvoor is dat dit verreweg de hoogste Mercedes is. Een GLS heeft namelijk een hoogte van 182 centimeter wat ruim meer is dan de meeste Mercedessen op deze lijst.

Die hoogte zorgt er natuurlijk wel voor dat dit ook een hele grote auto is. Niet alleen is hij bijna twee meter hoog, hij is ook 5,2 meter lang en ruim 2 meter breed. ‘Compact’ is dus niet echt het woord om deze Mercedes te omschrijven.

Verder rijdt de auto natuurlijk niet heel zuinig. Houdt rekening met een gecombineerd verbruik van ongeveer 1 op 10. Daar krijg je wel een totaal van 325 pk en 700 Nm voor terug. 0-100 km/u gaat met dit bakbeest dan ook in 6.3 seconden.

Ruimte in de kofferbak is er verder natuurlijk ook genoeg. De GLS biedt plek aan zeven mensen en zelfs als alle zeven in de auto zitten dan heb je alsnog 470 liter tot je beschikking. Klap je de achterste rij weg dan kom je zelfs uit op 890 liter. Als je alle stoelen wegklapt dan kom je uit op een totaal van 2.400 liter. Zou genoeg moeten zijn.

2. Mercedes GLE

Op een mooie tweede plek komen we de Mercedes GLE tegen. Deze staat eigenlijk op eenzame hoogte vergeleken samen met de GLS. Waar de GLS namelijk 182 centimeter aantikt geldt voor de GLE een totaal van 177 centimeter hoogte. Dat zou moeten betekenen dat ook de instaphoogte wel goed zit.

De GLE is verder eigenlijk een beetje het kleinere broertje van de GLS. De GLE is namelijk 4,9 meter lang en ook weer ruim 2 meter breed. Net iets kleiner dus maar het scheelt niet veel. Vooral het uiterlijk verschilt iets, dat is bij een GLE namelijk iets ‘ronder’.

Het verbruik van de GLE kan zo vriendelijk zijn als je het zelf wilt hebben. Er wordt bijvoorbeeld een dieselvariant aangeboden met 258 pk en een verbruik van 1 op 15,6. Daarnaast is er natuurlijk ook een 4.0 V8 benzinemotor aanwezig die een totaal van 608 pk levert en een iets minder vriendelijk verbruik van ongeveer 1 op 10.

De ruimte in de kofferbak is tot slot ook aanzienlijk. Minimaal kom je uit op 630 liter. Echter, als je de achterste stoelen naar voren schuift dan wordt dit vergroot naar zo’n 825 liter. Al met al gewoon een hele grote auto dus.

3. Mercedes GLC 300

Op de derde plek van Mercedessen met de hoogste instap komen we de GLC 300 tegen. De GLC is namelijk een stukje kleiner met een totale hoogte van 164 centimeter, echter, dat zou alsnog een hoge instap moeten betekenen. Hoe zit het met de rest van de afmetingen?

Als je op zoek bent naar een auto die iets meer behapbaar is dan de GLS of de GLE dan denk ik dat je hier wat meer in de richting komt. De auto heeft namelijk een totale lengte van 4,68 meter. Alsnog niet klein maar toch ruim een halve meter kleiner dan de rest. Verder is hij 1,93 meter breed.

Wat je bij een GLC 300 wel krijgt is een stuk beter brandstofverbruik. Een gecombineerd verbruik van deze auto kom namelijk uit op de 1 op 18. Dat is simpelweg goed te noemen voor zo’n grote auto. Je levert natuurlijk wel wat paardenkrachten in. In totaal heb je er nog 243 over.

Je kunt trouwens ook kiezen voor de PHEV variant van deze auto. De zogenaamde 300e. Het verbruik wordt dan een stuk beter en je rijdt met een gecombineerd verbruik van 1 op 50. Ruimte in de kofferbak verschilt wel bij beide varianten. De PHEV heeft 395 liter terwijl de benzine/diesel-variant er 550 heeft.

4. Mercedes EQC

Op de vierde plek komen we dan het volledige elektrische paradepaardje van Mercedes tegen: de EQC. Met een totale hoogte van 162 centimeter zou ook deze auto een relatief hoge instap moeten kunnen bieden. Laten we verder kijken wat je nog meer mag verwachten.

In totaal is de auto zo’n 4,77 meter lang. Dat betekent dus dat je een aardige auto hebt maar hij nog relatief hanteerbaar zou moeten zijn. Breed is hij natuurlijk ook, praten we over 1,88 meter. Het verbruik van de auto is natuurlijk noppes, hij is immers elektrisch. Wel is het goed om te weten dat je een actieradius hebt van 350 kilometer.

Ruimte in de kofferbak heb je ook, in totaal zo’n 500 liter. Klap de achterste stoelen weg en dat aantal wordt verhoogd naar een zeer respectabele 1060 liter.

5. Mercedes B-Klasse

Nu komen we langzaam in de buurt van de auto’s die toch echt wel een slag kleiner zijn dan waarmee we begonnen. Dat betekent ook dat de instaphoogte iets lager wordt (al zullen ze nog steeds een hoge instap hebben). In totaal heeft deze B-klasse namelijk een hoogte van 157 centimeter tot het dak.

Qua lengte is dit wel een relatief korte auto, praten we over 4,41 meter. In de breedte komen we uit op 1,80 meter. Het verbruik van de auto ligt ergens tussen de 1 op 16 en 1 op 18 afhankelijk van welke variant je precies kiest. Ook dat is dus heel erg schappelijk te noemen.

Tot slot de ruimte in de kofferbak. Afhankelijk van de variant die je kiest kom je uit op 405 – 455 liter. In de meeste gevallen ruim genoeg maar toch wel de helft kleiner dan bijvoorbeeld een GLS. Als je de stoelen naar beneden klapt kom je wel uit op een totaal van 1.540 liter dus dat kan zeer handig zijn voor ritjes naar de woonboulevard.

6. Mercedes E-Klasse All Terrain

Tot slot komen we bij de twee Mercedessen uit die het laagst zijn maar alsnog een redelijk hoge instap hebben. Laten we dan beginnen met de E-klasse en specifiek de ‘All Terrain’ versie van deze auto. Die heeft namelijk een hoogte van 148 centimeter.

Deze auto is weer wat langer dan de vorige. In totaal praten we dan over 4,94 meter. In de breedte komt hij uit op 1,86 centimeter dus in beide gevallen zit er redelijk wat massa achter de auto. Het verbruik van de auto komt uit op 1 op 14,4 wat dan weer een stukje minder is dan de B-Klasse. Wel krijg je daar een aardige 362 pk voor terug.

Ruimte in de kofferbak is er gelukkig wel genoeg. Praten we over een totaal van 640 liter als de stoelen omhoog staan. Klap deze naar beneden en je hebt ineens 1.820 liter tot je beschikking. Dat is toch een redelijk groot verschil.

7. Mercedes GLA

Tot slot de meest hanteerbare auto op deze lijst: de Mercedes GLA. De auto heeft, net als de E-Klasse All Terrain een hoogte van 148 centimeter. Wel is deze auto een stukje korter dan de vorige auto. De lengte is namelijk ‘maar’ 4,44 meter. In de breedte komt je uit op 1,80 meter.

Het verbruik van de auto ligt ongeveer op de 1 op 16,6 als je de GLA 200 hebt. Kies je de 250 versie dan kom je uit op 1 op 13,7. Dat komt natuurlijk wel door een verschil in paardenkrachten. 154 pk vs 224 pk. Ruimte in de kofferbak zou met 481 liter genoeg moeten zijn voor de meeste dagelijkse activiteiten.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs