Top 6 Kleine Toyota Auto’s


gele toyota yaris

Wat is de kleinste auto die Toyota produceert? In deze blog bekijken we de zes opties die je zou kunnen kiezen op het moment dat je op zoek bent naar een kleine Toyota Aygo die bijvoorbeeld ideaal is in het stadsverkeer. Hieronder echter eerst een snel, kort antwoord:

De kleinste auto van Toyota is de Toyota Aygo. De auto heeft een lengte van 3.465 mm, een breedte van 1.615 mm en een hoogte van 1.460 mm. Daarnaast heeft de auto een kofferbakruimte van 168 liter.

Daar is echter nog lang niet alles mee gezegd. Hieronder bespreken we de zes opties in meer detail. We kijken naar hoe groot de auto’s zijn en wat voor ruimte ze je alsnog te bieden hebben als het gaat om de kofferbak. Lees snel verder!

1. Toyota Aygo

Als we het hebben over de kleinste auto’s die Toyota maakt dan moet de Aygo natuurlijk bovenaan in het lijstje voorkomen. Deze compacte stadsauto is al jaren een veel geziene gast op de Nederlandse wegen en dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de afmetingen die hij met zich meebrengt.

Als we kijken naar de lengte dan zien we dat dit uitkomt op 3.465 mm. Daarmee is het qua lengte echt een hele kleine auto te noemen. Hetzelfde geldt voor de breedte gezien die uitkomt op 1.615 mm. De hoogte is met 1.460 gewoon normaal te noemen. Al met al dus echt een hele kleine auto.

Dan vraag je jezelf misschien af wat er overblijft van de kofferbak als de afmetingen zo compact zijn. In totaal biedt de Aygo je 168 liter aan kofferbakruimte. Dat is genoeg om boodschappen in mee te nemen maar daar blijft het op dat moment ook wel bij. Als dat toch net iets te klein is dan is de Yaris waarschijnlijk de best optie die je hebt. Laten we daar even naar kijken!

2. Toyota Yaris

De Yaris is het net iets grotere broertje van de Aygo. Waar de Aygo vooral een 3-deurs is, heeft de Yaris ook een optie voor 5 deuren. Dat betekent dat deze auto waarschijnlijk ook wat beter geschikt is op het moment dat je wat vaker volwassen personen of oudere kinderen mee moet nemen.

Als we kijken naar de afmetingen dan zien we dat de Yaris alsnog onder de 4 meter uitkomt. In totaal praten we met de lengte over 3.940 mm. Dat is verrassend te noemen aangezien veel van dit soort wagens toch al snel boven de 4 meter uitkomen. Voor de breedte praten we over 1.745 mm en de hoogte is maximaal 1.470 mm. Dat zijn verder hele normale afmetingen.

Zoals we al zeiden, als de kofferbak van de Aygo net iets te klein is dan is de Yaris waarschijnlijk de beste auto om te kiezen. We praten hier namelijk over 286 liter aan ruimte achterin. Dat betekent dat er genoeg ruimte is voor de boodschappen en nog wat andere spullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klein meubilair van de woonboulevard.

3. Toyota Yaris Cross

De Toyota Yaris Cross is een van de nieuwste toevoegingen in de Toyota familie. Als het gaat om de afmetingen van deze auto dan is het ook een zeer goede toevoeging. Deze auto overbrugt namelijk net het gat tussen de Yaris en de Auris. Snel door met de afmetingen.

We praten voor de Yaris Cross over een totale lengte van 4.180 meter. Net iets meer dan 4 meter dus en dat is heel erg respectabel. De breedte komt uit op 1.765 mm en dat is dus net een tik groter dan de Yaris zelf. Met de hoogte komen we uit op een totaal van 1.560 mm. Daarin kun je dus zien dat deze auto een crossover is gezien dat wel een stukje hoger is dan de normale Yaris.

Als het gaat om de ruimte in de kofferbak dan is de Yaris Cross waarschijnlijk een van de beste opties op de lijst. Dat komt omdat de auto in totaal 390 liter te bieden heeft. Dat komt toch al gauw overeen met de meeste SUV’s en is net iets kleiner dan de meeste stationwagens.

4. Toyota Auris

De Yaris is op het moment alleen verkrijgbaar als tweedehands omdat de productie hiervan gestopt is in 2019. Toch, als je op zoek bent naar een redelijk kleine Toyota dan is dit zeker een auto om in overweging te nemen.

Als eerste heeft de auto een totale lengte van 4.330 mm. Daar moet ik wel direct bij zeggen dat het dus niet echt meer een hele kleine auto is, die hebben we ondertussen al behandeld. Voor de breedte praten we over 1.760 mm. Dat is redelijk normaal voor een auto met deze lengte. Voor de hoogte komen we uit op 1.475 mm. Dat is verder ook heel normaal te noemen.

Als we naar de kofferbak kijken dan kom je uit op 360 liter. Dat moet normaliter genoeg zijn voor van alles en nog wat. Boodschappen passen makkelijk en ook tripjes naar de meubelboulevard kunnen in een bepaalde mate gemaakt worden.

5. Toyota C-HR

De Toyota C-HR is een andere Toyota die ik in de lijst moet meenemen omdat het een van de kleinste auto’s van Toyota is. Wel moet ik daarbij zeggen dat ook deze auto niet meer in productie is en dat we dus praten over tweedehands auto’s die tussen 2017 en 2020 zijn gemaakt.

Als eerste even de lengte, daarmee kom je uit op 4.360 mm. Daarmee valt dus wel direct op dat de C-HR een iets grotere SUV is dan de andere crossover SUV op de lijst. Voor de breedte kijken we aan tegen 1.795 mm. Met de hoogte kom je uit op 1.550 mm. Het is dus vooral een auto die wat hoger op z’n banden staat.

Als we kijken naar de kofferbak dan zien we dat deze 377 liter voor je in petto heeft. Dat is dus net iets groter dan de Auris die we zojuist besproken hebben. Als je dus op zoek bent naar een kleine SUV dan is dit waarschijnlijk de beste optie die er op de lijst staat.

6. Toyota Corolla

Laat het duidelijk zijn, de Toyota Corolla is niet echt meer wat je noemt een kleine Toyota. Echter, de auto is wel de kleinste stationwagen die Toyota te bieden heeft dus alsnog de moeite waard om er eens naar te kijken.

De totale lengte van deze wagen komt uit op 4.370 mm. Eigenlijk dus net een slag groter dan de C-HR die we zojuist besproken hebben. Qua breedte kijk je aan tegen 1.790 mm (ook dus net weer iets groter dan de rest) en met de hoogte kom je uit op 1.435 mm. Dat is dus iets lager dan gemiddeld maar dat is normaal met een stationwagen.

Met de kofferbak kijken we aan tegen een totaal aan 361 liter aan ruimte. Dat is dus kleiner dan de C-HR maar laat het duidelijk zijn dat het voor de meeste mensen die zoeken naar een kleine auto alsnog ruim voldoende is.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs