Top 6 Kleine Renault Auto’s


Renault twizzy

Wat zijn nu eigenlijk de kleinste Renault auto’s die je tegenwoordig kunt kopen? In deze blog bespreken we de 6 kleinste auto’s die Renault op het moment op de markt heeft staan. Voordat we dat doen geef ik je echter eerst een snel antwoord:

De Renault Twizzy is de kleinste auto die Renault heeft. De auto heeft een totale lengte van 2.337 mm, een breedte van 1.234 mm en een hoogte van 1.454 mm. De auto heeft in totaal 31 liter aan ruimte in de kofferbak. In totaal biedt de Twizzy ruimte aan een persoon.

Daar is echter nog lang niet alles mee gezegd. Hieronder duiken we dieper in op de Twizzy en vijf andere auto’s van Renault die relatief klein zijn. Op deze manier vind je de ideale auto als je je vaak begeeft in het stadsverkeer of het simpelweg fijner vind om in een kleinere auto te rijden. Lees snel verder!

1. Renault Twizzy

Als we het hebben over kleine Renault auto’s dan kunnen we natuurlijk niet anders dan de Renault Twizzy bovenaan de lijst zetten. Reden daarvoor is dat deze ietwat aparte auto verreweg de kleinste is.

De Renault Twizzy is echt gemaakt voor gebruik in de stad. De auto heeft in totaal alleen plek voor de bestuurder en daarmee wordt natuurlijk veel ruimte bespaart. De auto is 2.337 mm lang en 1.234 mm breed. Compacter krijg je ze dus bijna niet.

Verder is de auto ook nog redelijk laag te noemen. In totaal praten we dan over een hoogte van 1.454 mm. De compacte afmetingen zorgen er natuurlijk wel voor dat je op sommige dingen moet inleveren. Zoals we al zeiden is er alleen plek voor de bestuurder in deze wagen.

Daarnaast hoef je ook niet te rekenen op veel opbergruimte. Als we kijken naar de auto dan zien we dat deze 31 liter aan ruimte in de kofferbak heeft. Dat zal misschien net genoeg zijn voor de boodschappen.

Alles in ogenschouw houdende komt het erop neer dat de Twizzy meer iets weg heeft van een combinatie tussen een auto en een motor dan dat het echt een volwaardige auto is. Toch zal dat voor veel mensen een uitkomst kunnen zijn.

2. Renault Twingo

Als je op zoek bent naar een auto die niet zo extreem is als de Twizzy maar toch nog heel compact dan is de Twingo ongetwijfeld de favoriet. De Twingo is al jaren de compacte stadsauto van Renault en dat is met de afmetingen die die heeft ook niet heel gek.

In totaal heeft de auto een lengte van 3.615 mm en een breedte van 1.646 mm. Eigenlijk zijn dat gewoon hele compacte afmetingen voor een auto en daarmee zul je in het stadsverkeer ver genoeg moeten komen. Qua hoogte praten we over 1.541 mm. Dat is niet zozeer extreem laag maar zorgt er nog steeds voor dat de auto compact te noemen is.

Ruimte in de kofferbak is er ook, in totaal zo’n 188 liter. Dat zal voor de meeste mensen meer dan genoeg zijn om de wekelijkste boodschappen in mee te nemen en nog wat andere items. Voor kleine spullen bij de meubelboulevard of de bouwmarkt zal de auto ook ruimschoots moeten voldoen.

3. Renault Clio

De Clio zou ik persoonlijk nog steeds een redelijk kleine auto willen noemen. Tuurlijk, hij is niet zo klein als de Twingo maar als je net iets meer ruimte zoekt dan de Twingo dan is de Clio voor velen eigenlijk de optie naar keuze.

De afmetingen van de Clio komen uit op een totale lengte van 4.050 mm en een totale breedte van 1.728 mm. Daarmee is de Clio nog steeds een stadsauto maar is hij ook geschikt op het moment dat je af en toe ook wat langere ritten moet maken.

De hoogte van de auto komt uit op 1.440 mm en daarmee is de auto dus een stukje lager dan de Twingo. Wel heeft de Clio een stukje meer ruimte in de achterbak. Afhankelijk van de stoelen praat je dan over 254 – 340 liter wat betekent dat de Clio eigenlijk de perfecte middenweg is tussen compactheid en functionaliteit.

4. Renault Zoe

De Renault Zoe is een verrassende auto op deze lijst, in ieder geval voor mij. De auto lijkt in mijn ogen soms namelijk nogal wat groot maar als je de afmetingen naast elkaar gaat zetten dan is de Zoe eigenlijk bijna even groot als de Clio.

Met een lengte van 4.087 mm is de Zoe wel iets langer dan de Clio, dat zeker. De breedte loopt echter bijna gelijk met een totaal van 1.730 mm. Hoger is de auto wel, dan praat je over 1.562 mm. Waarschijnlijk is de hoogte hetgeen wat de auto zo groot doet ogen.

Verder is het belangrijk om te weten dat de ruimte in de kofferbak met de Zoe goed te doen is. Dan praten we over een totaal van 338 liter, eigenlijk weer net hetzelfde als wat de Clio te bieden heeft.

Verder is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat de Zoe volledig elektrisch is. De auto laadt redelijk rap op maar heeft een bereik van 250 kilometer. Dat maakt de auto niet heel geschikt voor langere tours maar wel voor je dagelijkse stadsritten.

5. Renault Captur

Als je echt op zoek bent naar een kleine auto dan is de Captur niet direct waar je naar op zoek bent. Kleinere auto’s dan de auto’s die we al genoemd hebben heeft Renault simpelweg niet. Wel is de Captur heel erg geschikt op het moment dat je op zoek bent naar een kleine crossover.

De auto heeft een totale lengte van 4.227 mm en een totale breedte van 1.797 mm. De auto is dus ongeveer even breed als de auto’s die we al besproken hebben maar is vooral in de lengte weer net iets langer. Verder heeft hij een hoogte van 1.566 mm wat niet zo heel gek is gezien het hier gaat om een crossover.

Ruimte in de kofferbak is, zoals te verwachten, het grootst van allemaal. Afhankelijk van de afstelling van de stoelen praten we over minimaal 265 liter en maximaal 405 liter. Daar zul je dus normaal gesproken niet zo snel iets over te klagen hebben met de Captur.

6. Renault Megane

Tot slot dan de Renault Megane. Net als de Captur niet direct een auto die je zult beschouwen als klein maar toch een auto die genoemd moet worden als het gaat om de kleinste auto’s van Renault. De Megane heeft zoals velen zullen weten wel iets meer weg van een stationwagen, dat maakt de auto natuurlijk wat langer.

Over die lengte gesproken, die komt in dit geval uit op 4.359 mm. De breedte is in totaal 1.814 mm en de hoogte is 1.447 mm. Misschien niet zo heel ideaal voor stadsverkeer maar wel ideaal als je vaker wat langere ritten maakt of in de weekenden meer spullen heen en weer sleept.

Dan nog even over de ruimte in de kofferbak. Zoals te verwachten zul je daar met deze auto weinig te klagen over hebben. We komen namelijk uit op 384 liter.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs