24 Japanse Auto’s Met Een Hoge Instap


Grijze mitsubishi outlander

Het kan natuurlijk goed zijn dat je naar een auto op zoek bent die twee eigenschappen heeft: hij moet betrouwbaar zijn en je moet makkelijk in en uit kunnen stappen. Dan kom je toch al snel uit bij Japanse auto’s met een hoge instap. In deze blog heb ik de 24 opties die je hebt gerangschikt. Echter, laten we eerste even kijken naar een snel antwoord!

De beste Japanse auto met een hoge instap is de Mitsubishi Outlander. De auto heeft een instaphoogte van 74,8 centimeter. Daarnaast heeft hij een gemiddeld verbruik van 1 op 17,5 en een totaal van 519 liter aan ruimte in de kofferbak.

Daar is echter nog lang niet alles mee gezegd. Hieronder heb ik bijvoorbeeld in een tabel 24 Japanse auto’s op een rij gezet die allemaal een hoge instap hebben. Grote kans dat er iets tussen staat wat voor jou meer geschikt is. Daarnaast bespreken we ook nog even tot in detail mijn 5 allround favorieten. Lees snel verder!

Japanse Auto’s Gerangschikt Op Instaphoogte

Hieronder staan 24 auto’s die van Japanse maak zijn en die een hoge instap hebben. Houdt er rekening mee dat sommige van deze auto’s nog in de verkoop zijn terwijl andere alleen op de tweedehandsmarkt verkrijgbaar zijn.

PositieModelHoogte instap (cm)
1Mitsubishi Pajero89,1
2Suzuki Jimny75 
3Maxda CX-574,8
4Mitsubishi Outlander74,8
5Honda CR-V74,2
6Nissan Qashqai73,8 
7Mitsubishi ASX73,7
8Suzuki Vitara72,6 
9Toyota RAV471,5
10Toyota CH-R70,1
11Nissan Juke69,8 
12Suzuki S-Cross69,4
13Toyota Verso S69,4
14Honda HR-V68,9
15Nissan X-Trail67,2
16Maxda CX-363,7
17Nissan Note62,7 
18Toyota Land Cruiser78
19Subaru Forester66
20Subaru Outback66
21Subaru XV66
22Suzuki Splash65
23Toyota Prius+65
24Suzuki Ignis64

Top 5 Japanse Allround Auto’s Met Een Hoge Instap

Als je de lijst hierboven hebt gezien dan zul je waarschijnlijk ook hebben gemerkt dat er wat auto’s tussen staan die in Nederland niet direct heel praktisch zijn. Tuurlijk heeft de Mitsubishi Pajero de hoogste instap maar dat maakt deze gigantische auto niet direct de topkeuze voor veel mensen.

Daarom heb ik hieronder de moeite genomen om 5 Japanse auto’s uit te kiezen die niet alleen een hoge instap hebben maar daarnaast ook nog praktisch zijn in Nederland en een goed niveau van comfort hebben. Laten we daar dus maar snel naar kijken.

1. Mitsubishi Outlander

Als we de Mazda CX-5 populair kunnen noemen dan is de Outlander een regelrecht verkoopsucces in zijn klasse. In totaal heeft dit Japanse merk meer dan 47.000 van deze modellen op de Nederlandse snelweg gebracht en dat is natuurlijk een uitgelezen kans als je de tweedehandsmarkt opgaat.

Reden voor het succes is dat deze auto ook als hybride verkrijgbaar is en dat heeft het lange tijd heel goed gedaan bij de leaserijders in Nederland. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat de auto redelijk zuinig rijdt. Gemiddeld kom je met de hybridemotor en de bezinemotor uit op een verbruik van 1 op 17,5.

Dan nog even over de laadruimte. In totaal praat je bij de Outlander over 519 liter als alle stoelen omhoog staan. Dat is dus wat meer dan de CX-5 (de nummer twee) tot zijn beschikking heeft. Als je de stoelen naar beneden klapt dan praten we over een respectabele 1.669 liter.

2. Mazda CX-5

In totaal heeft Mazda op het moment al meer dan 28.000 van deze SUV’s in de Nederlandse markt verkocht. Dat betekent niet alleen dat de CX-5 een graag geziene gast op de weg is, maar ook dat hij dus beschikbaar is als goede tweedehands op het moment dat je dat liever hebt dan een nieuwe.

De reden dat deze auto zo ver bovenin de lijst staat is natuurlijk het feit dat de instap met 74,8 gewoon heel erg goed te noemen is. Op het moment dat je wat slechter ter been bent, of op het moment dat je een hoge instap gewoon prettig vindt, dan is de CX-5 waarschijnlijk een auto die aan die behoefte gaat voldoen.

De auto zelf heeft daarnaast ook specificaties waar de meeste vrolijk van zullen worden. Zo heeft hij een verbruik van 1 op 15,4 wat voor een auto van dit formaat niet slecht is. Daarnaast hebt je 486 liter aan ruimte in de kofferbak wat betekent dat je makkelijk je wekelijkse boodschappen kunt meenemen of een ritje naar de woonboulevard kunt maken.

3. Nissan Qashqai

De Nissan Qashqai hoeft met een instaphoogte van 73,8 centimeter eigenlijk niet toe te geven op de concurrentie. Daarnaast is de Qashqai toch wel het grootste verkoopsucces op deze lijst. In totaal rijden er namelijk meer dan 74.000 van deze auto’s rond en dat zorgt ervoor dat de tweedehandsmarkt heel erg levendig is.

Als je zuinig wil rijden dan is de Qashqai waarschijnlijk wel de beste optie. In totaal heeft de auto namelijk een gecombineerd verbruik van 1 op 17,9. Dat is voor een auto van dit formaat gewoon heel erg indrukwekkend. Daarnaast heeft de auto een totaal aan 504 liter aan ruimte in de kofferbak dus ook daar zou het allemaal goed mee moeten zitten.

4. Toyota CH-R

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt zijn Japanse auto’s met een hoge instap nogal aardig groot. Ik heb de Toyota CH-R daarom op de lijst gezet om ervoor te zorgen dat er ook een auto beschikbaar is die een slag kleiner is dan de rest van de auto’s die we al behandeld hebben.

Met een instaphoogte van 70,1 centimeter is de instap een stukje lager dan de rest maar je kunt niet zeggen dat het echt laag is. Het zou dus ruim aan je verwachtingen moeten voldoen. Doordat de auto wat kleiner is betekent dat tegelijkertijd dat ook het verbruik beter is. Die komt uit op 1 op 18,5 en dat is natuurlijk zeer indrukwekken.

Tot slot dan de ruimte in de kofferbak. Kleiner betekent ook inleveren op ruimte en dan kom je hier uit op 377 liter. Meer dan genoeg voor de boodschappen maar toch bijna 200 liter minder dan andere alternatieven op deze lijst.

5. Toyota RAV4

Dit is een auto die al ruim twee decennia in Nederland wordt verkocht en het daar eigenlijk altijd gewoon heel stabiel heeft gedaan. In totaal heeft Toyota ruim 26.000 Nederlandse modellen geproduceerd en daardoor zie je de RAV hier en daar zeker verschijnen.

Als eerste even de instaphoogte, die is met 71,5 centimeter zeker wat lager dan de CX-5 of de Outlander maar is nog steeds gewoon heel erg hoog te noemen. Het verbruik van deze auto is wel iets hoger dan de concurrenten. In totaal praten we over een gemiddeld gecombineerd verbruik van 1 op 13,7.

Wel is deze auto dan weer een goede optie op het moment dat je zoveel mogelijk ruimte in de kofferbak wilt hebben zonder dat je de stoelen naar beneden klapt. In totaal praten we hier dan over 580 liter die je tot je beschikking hebt.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs