8 BMW’s Met Een Hoge Instap


BMW hoge instap

Er zijn meerdere BMW modellen met een hoge instap. De hoge instap van de X modellen van de BMW zijn erg plezierig en comfortabel door de ruime en hoge instap opening. Zij zijn in verschillende uitvoeringen gemaakt, waardoor je voldoende keus hebt om te kiezen. Je kunt kiezen voor een milieubewuste BMW met hoge instap, in standaard, sportmodel of voor een diesel, bijvoorbeeld. De keuze is geheel voor jou.

BMW hoge instap: Er zijn diverse X modellen BMW die een hoge instap hebben. Bijvoorbeeld de X1 tot en met de X6, de iX en de iX3. Daarbij zijn diverse BMW hoge instap modellen in diverse uitvoeringen gemaakt worden. De BMW hoge instap kunnen elektrisch of hybride plug-in worden geleverd en daarbij vele ook in diesel en benzine.

BMW Met Hoge Instap

Er zijn dus verschillende modellen BMW die met een hoge instap verkrijgbaar zijn. Je hoeft niet helemaal door de knieën om te gaan zitten. Om uit te stappen hoef jij je ook niet in allerlei bochten te wringen om uit de auto te komen. Je staat als het ware, soepel en gracieus uit de auto, zonder al te veel moeite.

Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je bent maar over het algemeen is een auto waarvan de zitting op 60 centimeter zit, een hoge instap auto. Het verschilt per merk hoe hoog het kan zijn. De ene heeft 48 centimeter hoog de ander bijvoorbeeld 60 centimeter.

Het is dus zaak, wanneer je een auto met hoge instap wilt, om je goed in te lezen. Je weet zelf hoe lang je bent en bekijk dan welke instap bij jou past. Ga ook een paar proefritten maken om te kijken welke instaphoogte jij fijn vindt. De ene instap is de andere niet.

Ook belangrijk bij de hoge instap is het stuur. Zit het stuur te laag en stoot je met je benen tegen het stuur aan of heb je ruimte genoeg. En ook, zit je hoog genoeg en lekker achter het stuur. Genoeg om over na te denken en uit te proberen want dat is zeer zeker wel belangrijk!

Hieronder 8 modellen van de BMW, die een hoge instap hebben. Je kunt je misschien een beeld gaan vormen bij de BMW die je uit wilt gaan proberen.

1. BMW X1

Deze BMW X1, met hoge instap, is verkrijgbaar in diesel, benzine of plug-in hybride. Deze auto heeft een sportieve uitstraling en wanneer je daar naar zoekt, kun je hem gevonden hebben. Zijn hele vormgeving straalt kracht uit. De velgen in de Y-spike vorm en uitlaatpijpen geven de auto een stoer uiterlijk! Bij het instappen wordt het hele interieur subtiel verlicht. Altijd handig! Door de verstelbare achterbank kun je zelf kiezen voor meer bagage ruime of meer ruimte op de achterbank. Een BMW met een fijne hoge instap en waar je comfortabel je weg kan vervolgen.

De hoogte is 1612 mm, de lengte 4447 mm en de breedte van de BMW X1 is 1821 mm. Deze auto kan een topsnelheid behalen van 193 km/u en accelereert van 0 tot 100km/u in 6,9 seconde. Het ledig gewicht is 1820 kg. Brandstofgebruik is 1,9l per 100 kilometer.

2. BMW X2

De volgende in de BMW auto met hoge instap is de BMW X2. Deze kan geleverd worden in diesel, benzine of plug-in hybride. Er zijn genoeg keuzes wat betreft de bekleding: je kunt voor leren bekleding gaan maar ook voor stof of synthetisch. De kleur van de auto kan een standaard kleur zijn en zijn vaak de wat rustige kleuren. Maar ook metallic lak in de kleur gold of sunset orange zijn verkrijgbaar, waar wel extra kosten aan verbonden zijn.

De hoogte van de BMW is 1526 mm, de lengte 4360 mm en de breedtemaat is 1824 mm. De topsnelheid van de X2 is 225 km/u en accelereert in 7,7 seconde van 0 naar 100km/u. Het ledig gewicht is 1.375 kg.

3. BMW X3 en de IX3

Deze BMW X3 kan geleverd worden in diesel, benzine of plug-in model. Hij zitten standaard sportstoelen in die het geheel erg sportief doen lijken. Leuk wanneer je daar op uit bent! Je kunt kiezen voor elektrische en verwarmde voorstoelen. Dat kan zeer prettig zijn bij het Nederlandse koude weer. De BMW X3 heeft vierwielaandrijving wat handig kan zijn bij nat en glad weer. De, ook hierbij, hoge instap, van deze BMW is comfortabel. De hoge zit heeft natuurlijk het voordeel van een goed overzicht op de weg.

De hoogte van de BMW X3 is 1676 mm, de lengte is 4708 mm en breedtemaat is 1891 mm.
De topsnelheid van deze auto is 210 km per uur en accelereert in 2,4/100km. Het ledig gewicht is 2.065 kg. Brandstofgebruik is 2,4L per 100 km.

De volgende in de rij van hoge instap BMW’s is de BMW X4.

4. BMW X4

Deze BMW, die weer een stukje groter is dan de X3, heeft een 2 liter motor en 4 cilindermotoren. Niet verkrijgbaar in een hybride versie. Wel is ook hier een hoge instap zodat je op je gemak de auto in kunt. De stoelen zijn helemaal verstelbaar voor benen en de rug. Dat kan zeer prettig zijn voor lange autoritten. Ook deze BMW X4 heeft een vierwielaandrijving. Altijd handig bij noodweer of zandwegen…

De hoogte van de BMW X4 is 1621 mm, de lengte is 4751 mm en breedtemaat is 1918 mm.
De topsnelheid van deze X4 is 215 km/u en de acceleratie is 3,9 (dus van 0 naar 100). Het ledig gewicht zal je interesseren in verband met de wegenbelasting, deze is 1.875 kg.

5. BMW X5

De BMW X5, met hoge instap, is verkrijgbaar in benzine, diesel en plug-in hybride. Wanneer je voor de hybride versie kiest en je rijdt veel elektrisch is dat voor de portemonnee wel een verademing. De benzine prijzen kunnen echt de pan uit rijzen. Ook hier heeft de X5 een vierwielaandrijving die over elke ondergrond prima zijn weg kan vinden. En wanneer je dan lekker zit, in de sportstoelen voorin, is rijcomfort geregeld!

De hoogte van de BMW X5 is 1745 mm, de lengte 4922 mm en de breedtemaat is 2004 mm.
De topsnelheid van deze X5 is gemiddeld 250 km/u en er is een acceleratie van 3,9 (van 0 tot 100km/u). En wat je natuurlijk ook wilt weten is het gewicht van deze auto: 2.410 kg. , zodat je de wegenbelasting kunt berekenen.

6. BMW X6

Deze hoge instap BMW X6, is in diesel, benzine of benzine plug-in hybride te bestellen. Ook deze BMW heeft een vierwielaandrijving waardoor bijna elke ondergrond veilig bereden kan worden. De standaard kleuren zijn wit en zwart. Diverse andere kleuren kun tegen een vergoeding aanschaffen. Zo zijn er 10 kleuren lak waar je uit kunt kiezen wanneer zwart of wit geen optie is. Een bijzonder kleur is de armetrin metallic (een soort aubergine kleur). De hoogte van deze BMW X6 is 1696 mm, de lengte is 4935 mm en breedtemaat is 2004 mm.

Deze BMW X is er diverse uitvoeringen:

 • M50i,
 • Xdrive 30d
 • Xdrive 40d.

De standaard uitvoering heeft een maximaal vermogen van 245 pk en een acceleratie van 5,7 (0-100km/u). De tank inhoud is 83 Liter. Het ledig gewicht van de X6 is ongeveer 2.065 kg. Gemiddelde brandstofverbruik is 13,9 per 100 km.

7. BMW X7

Deze BMW X7 is in vier uitvoeringen verkrijgbaar. Allemaal met een hoge instap. Twee uitvoeringen zijn in diesel en twee uitvoeringen in de benzine variant.

 • BMW X7 benzine xDrive40i en M50i automaat AWD
  Deze 2 uitvoeringen hebben een benzinetank en de inhoud hiervan is 83 liter. In gemiddeld 5 seconde kom je van de 0 – 100km per uur. De te verwachten topsnelheid is 245 km per uur.
 • BMW X7 xDrive30d en de M50dautomaat AWD
  Deze uitvoeringen met vierwiel aandrijving, lopen op diesel en hebben een maximaal vermogen gemiddeld van 255km/u. De tankinhoud is 80 liter. De topsnelheid van deze uitvoeringen zijn gemiddeld is 235 km/u. Van 0 naar 100 km/u kom je in 6,0 seconde.

Deze BMW X7 is voor ongeveer 133.000 euro aan te schaffen. Deze versie is niet verkrijgbaar in een plug-in hybride, alleen diesel en benzine. Je kunt bij deze auto kiezen voor meesturende achterwielen bij lage snelheid. Handig bij het inparkeren!

De hoogte van deze BMW X7 is 1805 mm, de lengte is 5151 mm en de breedtemaat is 2000 mm.
De volgende luxe uitvoering is de BMW ix met hoge instap.

8. BMW iX

Deze BMW iX is een elektrische auto die in twee uitvoering zijn geproduceerd.

 • BMW iX Drive 40
  Het vermogen van deze elektrische automaat AWD is 326 pk en heeft vierwiel aandrijving. De topsnelheid is 200 km/u. Wanneer je de iX 40 wilt laden dan doe je daar ongeveer 31 minuten over. Het bereik van deze auto is tussen de 372 en 425 km. Het verbruik ligt tussen de 19,4 en 22,5 kWh/100 km.
 • BMW iX Drive 50
  Het vermogen van deze elektrische automaat AWD is 523 pk en heeft ook een vierwiel aandrijving. De topsnelheid is 200 km/u. De laadtijd is ongeveer 35 minuten dus voor je het weet ben je weer op weg! Je rijd tussen de 544 en 530 km je vermogen weg. Dat ligt natuurlijk aan jouw rijstijl. De auto verbruikt tussen de 19,8 en 23.5 kWh/100 km.

De hoogte van deze BMW iX is 1695 mm, de lengte is 1967 mm en breedte is 4953 mm. De topsnelheid van deze prachtige iX is 193 km per uur en accelereert in 6,9 sec naar de 100k m per uur. Het ledig gewicht is 1820 kg.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs