21 Auto’s Met De Grootste Kofferbak


Peugeot Traveller XL

Ruimte in de kofferbak hebben we allemaal weleens nodig. Het kan echter goed zijn dat dit jouw absolute topprioriteit is op het moment dat je op zoek bent naar een nieuwe auto. Gelukkig gaan we je daar vandaag bij helpen. In deze blog heb ik namelijk de 21 auto’s op een rij gezet met de grootste kofferbakken en die je in Nederland kunt krijgen. Eerst echter even een snel antwoord

De auto met de grootste kofferbak is de Peugeot Traveller XL. Als je de derde rij stoelen naar beneden klapt dan heeft deze auto 2.011 liter laadruimte tot zijn beschikking. Als je gebruik wil maken van alle 7 zitplekken dan heb je 989 liter aan ruimte in de kofferbak.

Daar is echter nog lang niet alles mee gezegd. Hieronder duiken we dieper in op alle opties die je hebt als je een grote kofferbak zoekt. De auto’s verschillen namelijk nogal en het kan goed zijn dat er iets tussenzit wat een stuk beter aan jouw wensen voldoet. Laten we snel verder gaan!

21 Auto’s Gerangschikt Op Inhoud Van De Kofferbak

Hieronder vindt je een lijst met de 21 auto’s met een grote kofferbak in Nederland. Dit zijn alle auto’s die ik met een grote kofferbak heb kunnen vinden. Laat het duidelijk zijn dat sommige van deze auto’s ook als 7-zits auto beschikbaar zijn.

In dat geval heb ik gebruik gemaakt van de kofferbak inhoud op het moment dat de derde rij stoelen naar beneden is gevouwen. Persoonlijk denk ik dat dat de meest eerlijke vergelijking oplevert. Op het moment dat je ook nog eens 7 personen moet vervoeren dan zal de inhoud van de kofferbak van de 7-zits auto’s een aardig stuk dalen.

ModelRuimte kofferbak (liter)
Peugeot Traveller XL2011
Telsa Model X1410
Ford Grand Tourneo Connect1297
Citroen Berlingo MPV1050
Mercedes V Class1030
Volvo XC901007
Range Rover900
Tesla Model S894
Audi Q7 – 865 litres865
Hyundai i800842
Peugeot 5008823
Volkswagen Touareg810
Seat Alhambra809
Porsche Cayenne770
BMW X7750
Skoda Superb Estate660
Kia Sorento660
Skoda Superb Estate660
Mercedes E-Class Estate640
Kia Sorento616
Skoda Octavia590

Top 10 Auto’s Met De Grootste Kofferbak

Nu je weet uit welke auto’s je kunt kiezen lijkt het mij verstandig om hier wat dieper op in te duiken. Zo weet je precies hoeveel liter je ook kunt verwachten als je de stoelen bijvoorbeeld naar beneden zou klappen. Hieronder hebben we de top 10 uit de tabel voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

1. Peugeot Traveller XL

Als ruimte je topprioriteit is dan moet de Peugeot Traveller XL eigenlijk bovenaan je lijstje staan. Zoals zoveel Peugeot’s is deze auto samen met andere merken ontwikkeld. In dit geval praten we dan over de Citroen Spacetourer en de Opel Zafira Life (die hebben bijna exact dezelfde afmetingen). Die auto’s vind je trouwens ook in onze top 16 auto’s met schuifdeuren.

Al die auto’s zijn gebaseerd op het standaard bezorgbusje zoals we het kennen. De hoekige afmetingen zorgen er echter wel voor dat je ontzettend veel ruimte hebt. Daarnaast zijn ze hierdoor extreem betrouwbaar.

Alle drie de auto’s zijn beschikbaar in verschillende varianten. De XL variant heeft echter natuurlijk de meeste ruimte. Wel ben ik er in de tabel dus vanuit gegaan dat je hiervoor de achterste rij stoelen naar beneden hebt geklapt (geen 7-zits dus, maar wel een 5-zits).

Als je dit doet dan heb je de gigantische 2.011 liter tot je beschikking. Op het moment dat je de derde rij wel tot je beschikking wilt hebben dan nog heb je hier een grote kofferbak. Dan praten we namelijk over 989 liter.

2. Tesla Model X

De kofferbak van de Tesla Model X is verdeeld in twee delen. Het grootste gedeelte vind je natuurlijk achterin maar er is ook nog een redelijke kofferbak tot je beschikking in de voorkant van de auto. Reden daarvoor is natuurlijk dat hier geen benzinemotor in zit.

Als je de auto niet gebruikt als 7-zitter maar wel als 5-zitter dan heb je in totaal 1.410 liter tot je beschikking. 187 liter daarvan vindt je aan de voorkant van de auto. Als je toch liever alle stoelen naar beneden klapt dan wordt de laadruimte uitgebreid naar een hele grote 2.180 liter.

In de 6-zits variant van deze auto kan het gebeuren dat bagage naar de voorkant schuift op het moment dat alle stoelen naar beneden zijn geklapt. Dat komt omdat de middelste rij stoelen lager ligt dan de achterste rij stoelen. Er zijn echter haken tot je beschikking die ervoor zorgen dat je de bagage kunt vastmaken.

3. Ford Grand Tourneo Connect

Als je zoekt naar ruimte dan is de Ford Grand Tourneo Connect een top-3 speler. Dat geldt misschien niet direct voor de auto als je de achterste rij stoelen laat staan. In dat geval praat je namelijk over 322 liter aan ruimte. Echter, als je de derde rij stoelen naar beneden klapt dan kom je ineens uit op 1.287 liter!

Toch niet genoeg? Klap de tweede rij dan ook naar beneden en je komt uit op een badkuip aan ruimte. In totaal past er dan 2.620 liter aan ruimte in de kofferbak. Dat is zelfs meer dan de Peugeot Traveller XL die bovenaan deze lijst staat. Als je dus zoekt naar een auto die sporadisch ontzettend veel kan meesjouwen dan is dit de keuze.

4. Citroen Berlingo MPV

Heb je een toch weer liever een MPV maar is de Peugeot Traveller XL die we zojuist genoemd hebben teveel van het goede? Dan is de Citroen Berlingo waarschijnlijk een goede optie. Mocht je toevallig geen Citroen willen kun je ook kijken naar de gelijkwaardige Peugeot Rifter.

De standaardvariant van deze auto biedt je al 775 liter aan laadruimte op het moment dat de achterste stoelen omhoog staan. Als je de XL variant van deze auto kiest dan krijg je echter de meeste ruimte. Je krijgt dan 1.050 liter aan ruimte in de achterbak als je stoel 6 en stoel 7 naar beneden klapt.

Het mooie van deze Berlingo en de Rifter vinden we trouwens dat ze ook nog een vleugje styling hebben. Veel van dit soort auto’s zien er toch wel heel karrig uit maar dat kunnen we van de Berlingo toch niet echt meer zeggen. Goede auto, daar komt het op neer.

5. Mercedes V-Class

De Mercedes V-Class is een van de grootste MPV’s die je kunt kopen. Hij heeft wel wat weg van de Mercedes Vito, een bestelbus die je toevallig ook als personenvoertuig kunt kopen. In de V-Class passen in totaal zo’n 8 personen. Echter, als je de achterste rij stoelen verwijderd dan kom je dus uit op een grote laadruimte van 1.030 liter.

Het voordeel van de V-Class is vooral de ruimte die hij levert. De box-achtige styling is misschien niet meteen het toppunt van design mar de V-Class is wel extreem flexibel en functioneel. Hij wordt veel gebruikt voor VIP transport of vervoer van een hotel naar een vliegveld.

6. Volvo XC90

Als je de 7-zits indeling van deze auto hebt dan zul je natuurlijk genoegen moeten nemen met wat minder laadruimte. Dan praat je namelijk over 356 liter. Dat is normaliter genoeg om je wekelijkse boodschappen en wat andere spullen in mee te nemen maar daar blijft het dan ook bij.

Klap je de derde rij stoelen naar beneden dan komen we echter uit op een hele nette 1.007 liter. Duw alle stoelen naar beneden en je komt uit op 1.856 liter. Daarnaast is de achterklep elektrisch en hoef je dus met volle handen hier ook niet veel zorgen over te maken.

Laten we daarnaast niet vergeten dat de XC90, in vergelijking met veel van de auto’s op deze lijst, echt een pareltje is om naar te kijken. Zoek je dus een auto die ook styling heeft dan moet je deze waarschijnlijk wel even in overweging nemen.

7. Range Rover

Met alle 5 stoelen op zijn plek heeft de Range Rover een totaal van 900 liter aan laadruimte tot zijn beschikking. Dat is ongeveer zo’n 390 liter meer dan de gelijkwaardige Audi A8 of de Mercedes S-Class. Echter, als je de achterste rij stoelen naar beneden klapt (wat met een knop kan gebeuren) dan heb je in totaal 1.943 liter tot je beschikking.

Goed om te weten is dat het geen enkel verschil maakt als je de auto met een lange wielbasis kiest. Al die extra ruimte komt in dat geval terecht bij de beenruimte van de passagiers op de achterbank. In principe ook niet echt verkeerd.

8. Tesla Model S

Deze elektrische sedan had je misschien niet zo snel op de lijst verwacht. Toch kun je tegenwoordig echt niet meer onderschatten wat voor een ruimte auto’s over hebben voor de kofferbak op het moment dat je de gehele benzinemotor eruit haalt en batterijen aan de onderkant plaats.

Als je de kofferbak aan de voor- en achterkant combineert dan kom je in totaal uit op 849 liter. Voor een sedan is dat natuurlijk te gek. Wel is het goed om te weten dat deze auto vooral voldoet als je vaak koffer op tassen mee moet nemen. Ben je op zoek naar een auto die bijvoorbeeld een mountainbike moet meenemen dan zijn de afmetingen van de Model S toch iets minder geschikt. Maar goed, 0 tot 100 in 3 seconden, dat dan weer wel.

9. Audi Q7

Met alle zeven zitplaatsen in gebruik kom je uit op 295 liter aan bagageruimte, misschien niet direct iets om over naar huis te schrijven. De Volvo XC90 die we al besproken hebben doet het met 451 liter bijvoorbeeld een stuk beter. Echter, als je de derde rij stoelen naar beneden klapt dan kom je uit op een respectabele 865 liter.

Als je alle achterste stoelen naar beneden klapt dan kom je zelfs uit op een hele goede 1.955 liter aan bagageruimte. Kijk, dat lijkt er natuurlijk meer op. Dat is dan weer 100 liter meer dan de XC90. Daarnaast heeft de Audi natuurlijk ook de nodige luxe zoals soft-close deuren en een verwarmde voor- en achterruit.

10. Hyundai i800

Laten we de lijst dan maar afsluiten met een van de meest praktische auto’s op de lijst. Het is hier duidelijk dat de origine van de auto’s in de bezorgwereld liggen. Wel zorgt dat er natuurlijk wel voor dat je in totaal 842 liter aan bagageruimte tot je beschikking hebt. Daarnaast is de auto soms ook redelijk uitgebreid met enkele opties. Denk dan aan een seven-inch touchscreen infotainment system met achteruitrijcamera. Daarnaast hebben alle modellen een airconditioning.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs