Autobekleding Schoonmaken Met Dasty, Kan Dat?


autobekleing schoonmaken

Je kunt jouw autobekleding schoonmaken met Dasty, die speciaal gemaakt is voor het reinigen van interieur en bekleding, voor de auto. En zoals met veel producten, kun je het beste producten gebruiken, die gemaakt zijn voor de klus, die jij moet klaren.
Maak je met andere producten schoon, dan weet je nooit, wat er op den duur met deze materialen gaat gebeuren. Het is er niet op getest, dus er is nooit een garantie, wanneer je Dasty, bijvoorbeeld, gebruikt op je aluminium velgen of autolak.
Het hoeft niet, maar materialen kunnen dof worden of gaan bladeren wanneer je spullen gebruikt die er niet speciaal voor bestemd zijn.

Autobekleding schoonmaken met Dasty. Autobekleding kun je bijvoorbeeld schoonmaken met Dasty textiel en Interieur reiniger voor de auto. Dat is veilig en zorgt ervoor dat jouw autobekleding en interieur zo mooi mogelijk blijft. Lees de gebruiksaanwijzing! Gebruik geen andere agressieve reinigers die niet gemaakt zijn voor autobekleding.

Welk Schoonmaakmiddel Voor Autobekleding

Er zijn in de wereld heel veel schoonmaakmiddelen voor autobekleding. Daarbij moet je letten op het materiaal waarvan jouw autobekleding is gemaakt. Het kan leer zijn, alcantara, stof of suede of leer bijvoorbeeld.

Wanneer je weet van welk materiaal de bekleding is gemaakt, kun je een gericht product zoeken, die deze bekleding, veilig schoonmaakt. Dus schrob alsjeblieft niet met de eerste de beste allesreiniger over jouw mooie autobekleding. Dat kan juist weer vlekken geven of de bekleding kan gaan pillen. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Lees ook: Kauwgum Verwijderen Uit Autobekleding

Is Dasty Geschikt Voor Autobekleding?

Een bedrijf wat speciale producten maakt om autobekleding schoon te maken, moet goed zijn. Dasty maakt natuurlijk heel veel schoonmaakproducten voor vele ondergronden. Keukens, badkamers, zweetvlekken, super cleaners en bijvoorbeeld RVS. Het is dus wel de bedoeling dan je de producten gebruikt, waarvoor het is gemaakt.

Er is een Dasty, dat speciaal voor textiel en interieur reiniging gemaakt is. Natuurlijk gebruik je dan Dasty, speciaal voor textiel en interieur reiniging, om jouw stoelbekleding mee te reinigen, en niet de allesreiniger of ruitencleaner, van welk merk dan ook…

Lees altijd de gebruiksaanwijzing en volg deze instructies op. Je hebt dan de meeste kans van slagen en zal de vlek uit de autobekleding, zo goed als mogelijk, of helemaal weg zijn.

Daarnaast kun je ook Hg vlekverwijderaar (bol.com) gebruiken, voor bekleding in de auto. Let er wel op dat wanneer je stoel veel is gebruikt, je beter de hele zitting kunt schoonmaken, anders heb je na jouw bewerking een schone plek en een nog vieze bekleding.

Welke Autobekleding Ga Jij Schoonmaken?

Er zijn veel soorten autobekleding: Alcantara, leer, suede, stof en kunstleer. Deze materialen moeten allemaal op hun eigen manier schoongemaakt worden:

Stoffen autobekleding:

Bij de stoffen bekleding is het mogelijk om een aantal manieren de vlek uit de bekleding te verwijderen, ook met Dasty textiel en interieur reiniger.

 • Dasty textiel en interieur reiniger
  Gebruik bijvoorbeeld Dasty textiel en interieur reiniger, bij het schoonmaken van jouw autobekleding. Lees de gebruiksaanwijzing en volg de instructies goed op. Zo heb je kans op de beste resultaten.
 • Warm water:
 • Bij stoffen bekleding is dus warm water een optie en dan met een microvezeldoekje flink poetsen over de vlek.
 • Papje van soda en natuurazijn:
  Ook soda en natuurazijn tot papje gemengd kan goed werken bij stof en dat laten weken op de vlek. Daarna de droge soda opzuigen met de stofzuiger.
 • Warm water met natuurazijn:
  Laat een spons even op de vlek liggen die vochtig is van het water met natuurazijn. Wrijf voorzichtig over de vlek, tot deze is verdwenen.

Lees ook: Autoleer Schoonmaken, Waarmee En Hoe Vaak?

Alcantara of kunstleer:

autobekleding-schoonmaken et Dasty

Heb je alcantara of kunstleer op je autostoelen dan kun je gewoon water gebruiken om vlekken schoon te maken. Deze materialen nemen geen vlekken op. De vlekken blijven er boven op liggen.

 • Haal met warm water de koffie, limonadevlek of vetvlek zo snel mogelijk weg met een microvezeldoekje met ALLEEN warm water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Ook andere vlekken gaan best makkelijk weg met gewoon water.

Meer weten over reinigen van Alcantara autostoelbekleding? Lees dan ook: Alcantara Reinigen, Hoe Doe Je Dat Goed?

Leren autobekleding:

Leren bekleding is wat lastiger om schoon te maken. Vochtige vlekken trekken in leer. Lastig om vlekken uit leer te verwijderen wanneer deze niet is behandeld met een vlekbeschermer. Wanneer je dit niet regelmatig hebt bijgehouden kun je dus vlekken krijgen in de leren autobekleding, die echt in het leer getrokken zijn.

 • Neem de vlek zo snel mogelijk op met tissues of andere doekjes en gebruik leerreiniger om de bekleding schoon te maken. Spray flink wat leerreiniger op de vlek en met een leerborstel kun je de vlek bewerken. Poets flink over de vlek en neem met een microvezeldoek de overtollige spray af.
  Gebruik geen schoonmaakmiddelen op leer. Dit droogt het leer erg uit en maakt ook weer vlekken.

Suede autobekleding:

Een vetvlek in suede, is geen grapje. Ook andere vlekken, zoals chocola, jam en koffievlekken, zijn lastig te verwijderen, omdat de bekleding rullig is.

 • Je kunt een gummetje gebruiken om deze vlek te verwijderen, het proberen waard. Ga met het gummetje over de vlek, en alleen de vlek, en probeer de vlek te verwijderen. Daarna zuig je de resten van de vlek op en borstel je de plek een beetje op om de rullige uitstraling weer te krijgen.
 • Je kunt met een stoomapparaat gebruiken om de vlek te verwijderen. Stoom de vlek en borstel voorzichtig de resten van de vlek uit het suede.
 • Haal het overtollige vet van de bekleding af. De boter of kaas bijvoorbeeld moeten weg gehaald zijn voor je begint aan het schoonmaakproces.
 • Je kunt droogshampoo proberen en gebruiken voor suede (lichte bekleding: blond haar en voor donkere bekleding: donker haar).
  Laat dit een poosje zitten en borstel dan met een suede borstel de vlek uit de suede. Daarna zuig je de bekleding goed. Geheel op eigen risico en alleen bij niet meer te redden vlekken uit te proberen!

Lees ook: Hoe Kan Je Braaksellucht Grondig Verwijderen?

Al met al heb je bovenstaand een aantal manieren aangereikt gekregen en een aantal producten, om jouw autobekleding te reinigen. Lees goed alle gebruiksaanwijzingen van deze producten, die speciaal gemaakt zijn voor de textielbekleding in jouw auto, en volg deze ook op voor het beste resultaat. Alle andere manieren zijn tips die je kunt gebruikten.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs