De Auto Wassen Met Groene Zeep, Kan Dat?


autowassen met groene zeep

Heb je (eindelijk) tijd om de auto te wassen, kom je erachter dat je daar geen speciale autoshampoo voor hebt. Je wil nu je auto wassen en niet meer naar de winkel willen om nog autoshampoo te halen. Dan komt de vraag in jou op: Kan in mijn auto wassen met groene zeep? Kan dat? En Is Dat goed voor de lak? Zo zullen er nog wel meer vragen opkomen die worden beantwoord in deze blog.

Auto wassen met groene zeep? Een auto kun je wassen met groene zeep. Doe een scheutje vloeibare groene zeep in een emmer en vul deze met warm water. Spoel de auto eerst schoon van zand. Spons de auto in met groene zeep. Groene zeep verwijdert veel vuil op de auto zoals vogelpoep. Groene zeep is veilig voor veel materialen.

Een auto wassen is nogal een klusje. De één vindt het fijn om te doen, de ander vindt het een drama. Dan is het wel fijn dat je materialen gebruikt die werken. Die schoonmaken wat je schoonmaken wil.

Dus, maak groene zeep de auto goed schoon? Kan vogelpoep verwijderd worden met groene zeep? En de zwarte plekjes op het dak, gaat dat ook weg met groene zeep? Maar je hebt waarschijnlijk ook de vraag in jouw hoofd of het wel veilig is om je auto te wassen met groene zeep. Je vindt de antwoorden verderop!

Lees ook: Blanke Lak Laat Los Van Mijn Auto, Hoe Komt Dat?

Vogelpoep Verwijderen Met Groene Zeep?

Vogelpoep is, zeker wanneer het is opgedroogd, een hardnekkige vlek. Het is hard, je durft het niet van de auto te krabben en dat is een goed idee. Je wilt tenslotte niet dat er krassen op de auto verschijnen of zelf stukjes lak verdwijnen.

Vogelpoep is een agressieve substantie, die beschadigingen kunnen geven aan de autolak. Zeker wanneer het zonnetje op je dak van de auto schijnt, gaan de zuren in de vogelpoep ‘werken’. Het gevolg is dat jouw autolak, op die plek, dog kan worden. Dus, weg met die vogelpoep.

Ja, vogelpoep kun je heel goed verwijderen met Groene zeep in een emmer water.

Wat heb je nodig om de vogelpoep te verwijderen?

 • Emmer(s) Eén met groene zeepsop en één met schoon water om je spons uit te spoelen.
 • Warm of koud water
 • Groene zeep
 • Spons of microvezeldoek (2x)
 • Doeken om auto te drogen

Hoe ga je te werk om vogelpoep te verwijderen?

 1. Haal de vogelpoep zo snel mogelijk van de autolak af. Wanneer de poep nog zacht is, kun je dit het best en het makkelijkst verwijderen. Haal de poep ook snel van jouw autoraam, of plastic van de auto, of waar dan ook. Het is lastig verwijderen wanneer het hard is. Doe dit met handschoenen en bijvoorbeeld (keuken of wc) papier.

  Let erop dat er bacteriën in de vogelpoep zitten die je niet op jouw huid wil krijgen of binnen wil krijgen.
  Wanneer de vogelpoep hard is, ga je naar de volgende stap hieronder.
 2. Vul de emmers met warm water (of koud als het niet anders kan), en voeg in één emmer een scheutje groene zeep toe of 2 eetlepels van de niet vloeibare zeep, in pot. Klop deze niet vloeibare zeep door het water (ik gebruik een garde en dat werkt fantastisch!).

  Gebruik niet meer van deze zeep, want dan wordt het water vettig en dat werkt niet fijn. De andere emmer gebruik je om de spons uit te spoelen en blijft je emmer met groene zeep schoon.
 3. Spoel of spuit de auto schoon door alle losse zand, takjes en vuil, weg te spoelen. Wanneer je dit niet doet, kunnen deze delen krassen veroorzaken op jouw autolak en dat is nu net wat je wilt voorkomen.

  Let wel op dat je niet de poep alle kanten op spuit, in verband met het inademen van alle bacteriën die erin zitten. Laat de poep even zitten tijdens het wegspuiten van alle losse deeltjes vuil.
 4. De volgende stap is dat je de auto gaat wassen. Begin bij de vogelpoep, dan heeft deze poep even tijd om te weken.

  Leg de spons met het sopje van water en groene zeep, een aantal minuten op de vogelpoep. Dat is makkelijker wanneer het op het dak ligt, natuurlijk. Wanneer er vogelpoep op je autodeur zit, dan knijp je een paar keer wat sop over de poep, en laat je het weken. Zo komt de poep los van de lak.
 5. Ondertussen was je nu de rest van de auto met een sopje van groene zeep en spons.
 6. Als laatste kun je met een spons, nogmaals, over de vogelpoep gaan, om deze te verwijderen. Niet te veel wrijven, want dan spreid je de vogelpoep over de lak en kan krassen veroorzaken. Dus eraf sponsen en uitspoelen. Herhaal dit eventueel.
 7. Spuit of spoel de auto nu schoon. Haal alle groene zeep van de auto en je zult zien dat alle vogelpoep is verdwenen van de auto. Daarbij is jouw auto (toch ook fijn…) blinkend schoon!
 8. Droog de auto zo je gewent bent, met de doeken of zeem of rijdt een rondje.

Carglass heeft ook een oplossing om vogelpoep te verwijderen. Onderstaande video laat zien hoe het ook op een andere manier kan.

Zwarte Vlekken Op Het Dak Verwijderen Met Groene Zeep?

Zwarte vlekken op het dak of motorkap van de auto, wie kent ze niet. Zeker wanneer je auto parkeert onder bomen, kun je er last van krijgen. En een last is het. Het zijn harsen die van de bomen naar beneden vallen. Een kleverige substantie die bomen beschermen tegen insecten. Deze harsen komen los uit de boom bij hogere temperaturen. En ja, parkeren moet je toch ergens, ook waar bomen staan.

Druppeltjes van deze hars kunnen op het dak vallen wanneer je auto onder een boom staat. Wanneer er eenmaal kleverig hars op je lak van de auto zit, zie je dit niet direct. Het zijn doorzichtige kleine druppeltjes en je bekijkt niet iedere dag met een arendsoog, naar hars op jouw dak.

Dus, wanneer er hars op jouw dak zit, verzameld deze hars in de loop van de tijd, vuil. En daar komen dus die zwarte vieze, bijna niet weg te halen, kleverige vlekjes vandaan.

auto wassen met groene zeep

Hars Verwijderen Met Groene Zeep

Ook met groene zeep is het weghalen van deze zwart geworden hars plekjes, erg lastig. Het is zo hardnekkig dat daar echt even aandacht aangegeven moet worden, wil je het compleet verwijderen.

Probeer de hierboven beschreven methode uit, zoals je vogelpoep verwijderd. Ik zou dan wel proberen het water zo heet als mogelijk te maken. Heet water zorgt ervoor, samen met de groene zeep, dat de hars oplost.

Leg de spons met hete sop groene zeep, op de harsplekken, of gebruik dikke doeken wanneer de plek op het dak erg groot is, en giet er het hete sop, uit de emmer overheen.

Doe dit een aantal keren, en week een paar minuten de hars, en bekijk dan of de zwart geworden hars, op deze manier, zacht is geworden en kunt verwijderen met een spons.

Lees ook: Doffe Autolak Herstellen, Waarmee En Hoe Doe Je Dat?

Is Groene Zeep Veilig Voor Het Kunststof Van De Auto?

Het is altijd fijn om te weten of een product die je wilt gebruiken, veilig is voor de materialen die je wilt schoonmaken. Dus is groene zeep veilig voor de plastic materialen in de auto?

Bij deze vraag is het goed om te weten wat in groene zeep zit:

 • Water
 • Kalium hydroxide, wat zorgt voor de verzeping van vetten om zachte zeep te maken.
 • Baking soda, verwijderd alle nare geurtjes en vuil, die in en op de auto aanwezig zijn.
 • Glycerine, zorgt ervoor dat de huid van jouw handen niet uitdroogt.
 • Parfum, voor de ‘heerlijke’ geur, die je waardeert of niet.
 • Kleurstoffen die veilig zijn bij normaal gebruik.

Groene zeep is biologisch afbreekbaar omdat er geen parabenen, zuren en ammonia bijvoorbeeld in zitten. Maar echt geweldig voor de natuur is het ook niet. Het is en blijft een Chemisch product. Maar dit terzijde.

Groene zeep is zeer veilig voor plastic dat in de auto zit.

Dan rijst natuurlijk ook de vraag, aangezien je jouw auto gaat wassen:

Is Groene Zeep Veilig Voor Autolak?

Groene zeep is veilig voor autolak en je kunt je auto goed schoon krijgen. Groene zeep is geen agressieve zeep en het lost veel vuil op, zodat jouw auto, binnen en buiten, prima schoon wordt. En dat geldt voor alles in en aan jouw auto, die je wilt wassen.

Gewoon groene zeep gebruiken voor jouw auto, het is veilig voor de autolak!

Zorg er in ieder geval wel voor, dat je niet te veel groene zeep in het water doet. Een teveel aan groene zeep zorgt voor een plakkerig sopje. Je voelt het al wanneer je met jouw hand in het water gaat. Je kunt de sop bijna niet meer van jouw hand afspoelen. Dus matig zijn met de groene zeep en jouw auto wordt weer brand schoon.

Kijk goed op de verpakking hoeveel je moet gebruiken in een emmer water.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs