Top 14 Auto’s Met Open Dak


Grijze Audi TT Roadster

Als je op zoek bent naar goede, sportieve auto’s met een open dak dan kan dat nogal eens een moeilijk zoektocht zijn. Gelukkig hebben we in deze blog 14 roadsters en cabriolets op een rijtje gezet die allemaal een open dak hebben. De lijst hieronder is geschreven in willekeurige volgorde en we zijn er zeker van dat er iets voor je tussen zit. Lees snel verder!

1. Audi TT Roadster

Als eerste op de lijst komen we de stijlvolle Audi TT Roadster tegen. Deze Audi heeft een stoffen dak wat elektrisch open en dichtgaat. Daar doet de TT zo’n 10 seconden over en kan je maximaal tot een snelheid van 50km/u doen zonder problemen te veroorzaken.

Verder is het goed om te weten dat de Audi in verschillende varianten komt qua vermogen. Minimaal heeft de TT 177 pk onder de motorkap en maximaal komt het uit op een gewelddadige 394 pk. Verder is de auto zo’n 4,2 meter land en zo’n 1,83 meter breed wat betekent dat hij redelijk normale afmetingen heeft.

Ruimte in de kofferbak heeft deze Roadster niet veel maar met zijn 280 liter biedt hij toch genoeg om er de boodschappen in mee te nemen.

2. MINI Convertible

De MINI is natuurlijk een klassieker op deze lijst en de convertible is al jaren een belangrijk onderdeel van het merk. Het dak is gemaakt van stof en tegenwoordig volledig elektrisch. Verder is het goed om te weten dat de MINI een vermogen heeft van minimaal 114 pk en maximaal 227 pk.

Qua afmetingen is dit een van de kleinere wagens op de lijst. We praten dan over een lengte van 3,87 meter en een breedte van 1,82 meter. Wel is het zo dat de ruimte in de kofferbak een beetje achterblijft. In totaal heb je 215 liter tot je beschikking.

3. Mazda MX-5 Roadster

De Mazda MX-5 Roadster is een van de auto’s die al jaren een echte cultheld is. Daarnaast is het zo dat ook het dak veel keuze biedt aan de nieuwe eigenaar. Zo is de Roadster beschikbaar met een soft top of een hard-top dak. Daarnaast zijn beide varianten alleen beschikbaar als elektrisch dak.

Afhankelijk van de MX-5 die je kiest kom je uit op een totaal van 129 – 181 pk. Afmetingen zijn heel erg behapbaar en dat zorgt bij deze auto voor een hele goede wegligging. In totaal is de auto 3,91 meter lang en 1,73 meter breed. Verder is dit zeker geen auto die je moet kopen als je graag ook ruimte hebt in je kofferbak. 150 liter is waar je het mee zult moeten doen.

4. Mercedes E-Klasse Cabriolet

Laten we nu dan even een stap omhoog maken in luxe. De Mercedes E-Klasse Cabriolet is dat namelijk zeker. De auto heeft een soft top dak en die is natuurlijk volledig elektrisch bedienbaar. Qua vermogen heb je nog een aardige selectie tot je beschikking. Minimaal kom je uit op 167 pk en maximaal op 381 pk.

Wel is het goed om te weten dat de E-Klasse zeker geen kleine cabriolet is. In totaal heeft hij een lengte van 4,86 meter en een breedte van 1,86 meter. Wel heeft deze cabrio voor een wagen met een open dak zeker aardig wat ruimte in de kofferbak. 385 liter is wat je maximaal tot je beschikking hebt.

5. Fiat 500C

De Fiat 500C heeft een elektrisch bedienbaar soft top dak tot zijn beschikking. Daarmee is dit de kleinste wagen op de lijst met een open dak. Qua vermogen is de 500C natuurlijk geen klapper, minimaal heb je 68 pk en maximaal 106 pk. Wel zorgt dat ervoor dat de auto ontzettend zuinig is. Hij rijdt namelijk 5,78l/100km.

De auto is 3,55 meter lang en heeft een breedte van 1,63 meter. Dat maakt dit dus een hele geschikte auto voor als je bijvoorbeeld vaak in de stad moet zijn. Verder heeft de auto een kleine kofferbak waar in totaal 185 liter in past. Misschien niet heel veel maar alsnog meer dan de Mazda MX-5.

6. Citroen DS 3 Cabrio

In sommige auto’s gaat het dak helemaal naar beneden. Dat is bij de DS3 niet echt het geval. De achterste pilaren blijven namelijk gewoon op hun plek staan maar dat betekent alsnog dat deze cabrio een volledig open dak heeft. Het gaat dan om een elektrisch soft top dak.

Qua vermogen heb je bij de DS3 in ieder geval keuze. Minimaal krijg je 84 pk onder de motorkap en maximaal kom je uit op 202 pk. De auto heeft gemiddelde afmetingen. De DS3 is 3,95 meter lang en 1,72 meter breed. Verder heeft de auto een kofferbak van 285 liter.

7. Volkswagen Golf Cabriolet

De Volkswagen Golf is al jaren een van de meest gewilde auto’s op de Nederlandse wegen. Als je een auto zoekt met een open dak dan kan de cabrioletversie natuurlijk een logische keuze zijn. Krijg je een elektrisch, soft top dak bovenop je Golf. Qua vermogen moet je het met de Golf doen met 108 tot 158 pk.

Qua afmetingen is deze auto iets groter dan de kleinere cabriolets. De auto heeft een lengte van 4,25 meter en een breedte van 1,78 meter. De kofferbak is niet heel groot maar groot genoeg, je krijgt 250 liter tot je beschikking.

8. BMW Z4 Roadster

Als je een BMW zoekt dan is de Z4 Roadster tegenwoordig de auto naar keuze. De auto heeft geen hardtop beschikbaar maar je krijgt er wel een elektrisch soft top dak bij als je besluit er een aan te schaffen. Qua vermogen zit het met een BMW natuurlijk wel goed. Deze roadster heeft minimaal 194 pk en maximaal 335 pk.

De auto heeft een lengte van 4,24 meter en een breedte van 1,86 meter. Eigenlijk bijna hetzelfde als een gemiddelde Volkswagen Golf. Verder heeft de auto een totaal van 285 liter in de kofferbak, genoeg voor je weekend trips dus.

9. Mercedes C-Klasse Cabriolet

Net als de E-Klasse heeft de C-klasse een elektrisch soft top dak, precies zoals je mag verwachten. Omdat het een C-Klasse is daalt de prijs natuurlijk een beetje en hetzelfde geldt het vermogen Afhankelijk van het type heb je 156 – 510 pk tot je beschikking.

Natuurlijk is ook deze Mercedes weer een bakbeest als het gaat om de afmetingen. De auto is 4,75 meter lang en heeft een 1,88 meter breed. Als je het dak naar beneden klapt dan kun je in totaal 280 liter aan ruimte verwachten in de kofferbak.

10. Audi A5 Cabriolet

Het dak van de Audi A5 cabriolet is deels handmatig en deel elektrisch. Je moet alleen even een hendel omdraaien en vervolgens het dak een beetje terugduwen. Qua vermogen heb je met een Audi natuurlijk genoeg keuze, net als met een Mercedes. Minimaal heb je 147 pk tot je beschikking en maximaal 349 pk.

De auto heeft verder een aardig formaat. De lengte is 4,62 meter en de breedte is 1,85 meter. De kofferbak is wel heel erg ruim te noemen, met het dak naar beneden kun je rekenen op 380 liter. Dat is bijna hetzelfde als een Mercedes E-klasse.

11. BMW 2-Series Cabriolet

De BMW 2-Series heeft net als de meeste auto’s op deze lijst een elektrisch soft top dak. Op het aspect van vermogen doet een BMW het natuurlijk altijd goed. Minimaal heb je 134 pk tot je beschikking en maximaal 335 pk. Als je kijk naar de afmetingen dan mag je natuurlijk een grote wagen verwachten.

De lengte van de auto komt uit op 4,54 meter en de breedte op 1,77 meter. Net als veel auto’s op deze lijst heeft de 2-Series een totaal van 280 liter in de kofferbak als je het dak naar beneden schuift.

12. Audi A3 Cabriolet

De Audi A3 heeft een soft top dak wat elektrisch bestuurd wordt. Wel is het goed om te weten dat je ook voor extra isolatie in het dak kan kiezen wat voor een extra stille rit zorgt. Vermogen van deze wagen ligt tussen de 108 pk en de 305 pk.

Qua lengte komt de auto uit op 4,42 meter en een breedte van 1,79 meter. Afhankelijk van de wagen die je kiest krijg je 285 tot 320 liter aan ruimte in de kofferbak. Al met al is alles dus net een stukje kleiner en meer behapbaar dan de Audi A5 die we al besproken hebben.

13. BMW 4-Series Cabriolet

De BMW 4-Series is een van de weinige auto’s op deze lijst die alleen een elektrisch metalen dak heeft. Dat zorgt ervoor dat deze auto stil rijdt maar ook dat hij zwaarder is. Het vermogen van de 4-Series ligt tussen de 181 pk en de 501 pk.

Natuurlijk gaat het hier om een grote auto. De wagen is 4,64 meter lang en heeft een breedte van 1,83 meter. Wel heeft de auto een grote kofferbak waar in totaal 370 liter in past als je met het dak naar beneden rijdt.

14. Mercedes SLC

De Mercedes SLC is de enige Mercedes op deze lijst die alleen verkrijgbaar is met een metalen dak wat elektrisch bediend wordt. De auto is een echter cabriolet en heeft een vermogen van 153 – 384 pk tot zijn beschikking. Qua afmetingen is dit een relatief kleine auto voor een Mercedes.

De lengte is in totaal 4,13 meter en de breedte komt uit op 1,81 meter. Als je het dak naar beneden doet dan heb je in de kofferbak een totaal van 225 liter tot je beschikking.

Redactie Gasplank.nl

Ik ben Stefan, de eigenaar en schrijver van GasPlank.nl! Of je nu van plan bent een nieuwe of tweedehands auto te kopen, gedetailleerde specificaties van je huidige auto wilt weten of je auto goed wilt onderhouden, wij helpen u graag verder!

Nieuwste blogs